Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Az aranyhörcsög és az törpehör...

Az aranyhörcsög és az törpehörcsög között milyen tartási különbségek vannak?

Figyelt kérdés
Úgy értem a táplálkozás, szelídíthetőség,esetleg melyik büdösebb.Mert szeretnék egy aranyhörcsögöt de anyu szerint a törpe sokkal jobb.

2012. okt. 24. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt már aranyhörcsögöm is, és dzsungáriaim is (gondolom, arra gondoltál, mint törpehörcsögre), nem láttam közöttük lényeges különbséget azokban a vonatkozásokban, amiket írtál. Volt szelídebb és kevésbé kezes is, fajtától függetlenül, az sokkal inkább egyéni dolog, meg attól is függ, honnan veszed, mennyit foglalkoztak vele, mielőtt hozzád került.Nekem most dzsungáriai törpehörcsögöm van.

Kajából egy törpehörinek nyilván kevesebb kell, de amúgy ugyanazt a fajtát kapja, mint amit az aranyhörcsögnek is adtam. (Versele-laga márkájút kap egyébként, az nagyon jó minőségű)

Szaga nem a hörcsögnek van, hanem a koszos alomnak, úgyhogy ha azt rendszeresen takarítod, akkor egyáltalán nem büdös. A hörcsögök többnyire egy helyre pisilnek, ha azt a részt kb. két naponta kiszeded, akkor jóformán semmit nem lehet érezni.

Én igazából egyetlen lényeges különbséget vettem észre a két fajta között, a dzsungáriai sokszor felébred napközben is, az enyém kimondottan sokat van ébren nappal is.

Még egy valami eszembe jutott, bár nem tudom, ez mennyire általános, vagy csak az én hörcsögeimnél van így (több törpehörim is volt már), de nálam a törpék kevésbé spájzolták el a kaját.

2012. okt. 25. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy nagy különbség van, hogy egy törpehörinek kábé feleakkora ketrec elég mint egy aranyhörinek. Árban nem mindegy. A berendezés is hasonlóan, törpehörinek elég kisebb ház, kisebb kerék...hiszen kisebb:)

Nekem is volt már mindkettő, szóval ha a pénz nem akadály akkor bármelyik jó, mert nem igazán különböznek másban, csak méretben.

2012. okt. 25. 16:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. okt. 25. 17:19
 4/4 anonim válasza:
Szerintem Aranyhörit vegyél.A szívedre hallgass.;)
2012. dec. 8. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!