Törpehörcsög? Aranyhörcsög? Futóegér? Melyik a jobb?
Ha gondos gazdi vagy merem ajánlani a mongol futóegér tartást..Tüneményesek! Örökké kiváncsiak, ki jön be, ki ment ki, miért csinálod ezt, most miért nem csinálsz semmit, rendkivüliek, okosak és nem nagyon betegese, kevés dologra van hajlamuk, kivéve persze ha beltenyészet sajnos:/
De őket tényleg ajánlom. Habár azt megmondom őszintén ők nem azok a tengerimalacfélék akiket az öledbe veszel és simi simi, mert őket nem lehet csak úgy leállítani:)
Öhh, hát ha ennyre nincs időd akkor olyat válassz aki nem igényli annyira a foglalkozást és tartsd párban őket, hogy ne legyen depisek. Az egérfajták azok akik szerintem leginkább megvannak egyedül, de ha egyébként nem foglalkozol az állatokkal sosem akkor ne várd hogy amikor az eső esik és ki akarod venni örömujjongásban fog kitörni érted. A kapcsolatot folyamatosan kell kiépíteni velük, ha nem nyúlkálsz be a rágcsálókhoz el is vadulhat, sőt mi több ha állatkereskedésben vásárol az ember eleve azzal kell kezdeni hogy kézhez szoktatás (egyébként ezutóbbit nem ajánlom).
Ha mégis szeretnél majd tenyésztőtől hozd el, de ha nem foglalkozol velük az ő viselkedésük is megváltozhat. Érdemes utazni értük egyébként.
Egérfajtákból van még több is, de ők még nem régóta lettek háziasítva, szóval agilty pályát nem fogsz velük végigcsinálni. Afrikai csíkos fűegér, egyiptomi tüskésegér, egyiptomi ugróegér, zsírfarkú egér stb.
De mindenképpen nézz utána vásárlás előtt, hogy ezeknek az állatoknak mi a szükségletük, mik a tartási körülmények és milyen a személyiségük.
Különben te se leszel elégedett meg a kisállat is szenvedni fog.
Sok sikert kívánok hozzá:)
Ja értelek!
Az én mongijaim reggel vannak fent sokat, délben picit jönnek ki kajolni, aztán már késő délután akkor sokat vannak kint, meg gondolom éjszaka is fent vannak valamennyit, erre utaló jelek voltak:)
hát szerintema a dzsungi törpe höri a legjobb mert könnyen kézhez szoktatható!
gyerekbarát!
:)én inkább azt ajánlanám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!