A dzsungáriai törpehörcsög vagy az aranyhörcsög a jobb?
Életkoruk?
Helyigényük?
Barátságosak?
Egyedül vagy társsal érzik magukat jobban?
Én dzsungikat tartok már jó pár éve. Az aranyhörik nekem azért nem szimpatikusak, mert nagyon nagyok. A dzsungik meg olyan kis aranyos picik. :)
Életkoruk:
A dzsungik életkora olyan 1,5-2 év.
Nálam a fiú most 2 éves, a lány meg 2 éves és egy hónapos.
A kislányuk pedig 1 éves.
Helyigényük:
A két felnőtt egy 40cm x 60 cm alapterületű és 30 cm magas terráriumban van.
A pici lányuk egy 29 cm x 48 cm alapterületű és 32 cm magas terráriumban van.
Barátságosak:
Nagyon barátságos mind a három. Hozzászoktattam őket a tenyeremhez, a hangomhoz. Most már egyből belemásznak a tenyerembe, nem szaladnak el, ha lerakom őket a földre, hanem jönnek utánam.
Egyedül vagy társsal:
Én a két felnőttet gyerekkoruk óta együtt tartom, hiszen régen tenyésztettem őket. Most is együtt vannak, de egy éve már nem születtek kicsik. Soha nem bántották egymást, szóval szerintem csak a tapasztalatlan hörcsögtartóknál fordul elő, hogy megeszik egymást, meg kikaparják egymás szemét.
A kislányuk egyedül van, ezért vele többet foglalkozok, hogy ne legyen magányos.
Szia, nálam az arany hörcsögök kb 3-4 évig éltek, de volt egy lány hörcsim, aki 5 év 3 hónapot élt. Bár nálam a hörcsögök naponta kaptak tejet.
A dzsungáriai picikém tegnap halt meg 2,5 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!