Tengerimalacot ketrecben vagy akváriumban jobb tartani?
Na most akkor egy kis kötekedés: akváriumban VÍZ VAN, szóval semmiképp se tarts benne malacot, max 2 perc múlva úgyis meghalna. Terráriumban tarthatod, de nem ajánlott.
Mindenképp ketrec!
A pisijük ammóniát tartalmaz, nos egy terráriumban egész nap azt szagolják, szép légúti betegségeket kaphatnak el..
#12-es
Hagyjátok már ezt a terrárium-mániát!
Mint írod, az akváriumban víz van.
Viszont a terráriumban föld (terra=föld).
Ha megnézed a malacok helyét, akkor rájössz, hogy több víz van benne (az itatóban), mint föld!
Tehát ilyen logika alapján a terrárium végképp helytelen elnevezés.
Az akvárium még akvárium maradhat attól, hogy kiöntöd belőle a vizet. Mint ahogy a boros üveg is boros üveg marad, bármit teszel bele.
Terráriumban hüllőket és gyíkféléket tartanak. A békák és a rovarok, pókok lakhelye a vivárium, a növényeké a florárium. A mocsaras növénypart pedig paludáriumban van kialakítva.
Logikusan, ha lenne valóban jó szó, akkor azt az "alom latin neve + rium" formában lehetne használni.
Az eredeti kérdésnél maradva, mindenképpen a ketrec a jobb választás, de vannak egyéb, kreatív megoldások is, amik olcsóbbak is, mint a gyári ketrec.
Az akvárium és ketrec előnyei és hátrányai itt vannak összefoglalva:
Például nekem ez tetszik a legjobban:
Ha készen akarod venni, akkor legalább 100*50-es ketreccel számolj. De előtte mérd meg a helyet, ahova szánod, mert élőben meglepően nagy tud lenni! Ha befér, akkor a malacok hálásak lennének egy 120*60-asért is!
Az ekkora ketrecek általában nyúlketrecként vannak a boltokban (webáruházakban) megnevezve. Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy ha a malacok még nagyon kicsik, egy ideig kiférhetnek a rácson. De nagyon hamar megnőnek! Ezen például nem férnek ki (29 mm-es rácstávolság), igaz ebben nincs etető, itató és házikó:
Az akvárium-terrárium témát tényleg hagyhatjuk, mert a hatodik válaszban kiigazítottam magam. :) Sajnos a kérdést már nem tudom átírni, ahhoz újat kéne írnom és elvesznének a válaszok.
Nagyon tetszik a Zsuzska-féle ketrec is, amit külön belinkeltél. Kicsi a drótháló, szerintem nem férnének át rajta a cocik. Viszont meg tudnám csinálni, csak drótháló meg faanyag kéne. Köszönöm az ötletet, nagyon segítőkészek vagytok! :)
a terra szerintem jobb
barátnőm is mondta.mert nagyobb állat és könnyebben kipisil belőle! lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!