Tengerimalacot szeretnék majd venni. Forgács alá szeretnék majd almot is tenni. Jobb nedvszívó legyen Kérdésem: minden oldalon mást olvastam, valahol azt írják macskaalom jó ( kukoricából készült), máshol meg azt írják hogy nem jó. Mi az igazság?
mert ha megeszi és vizet iszik rá, akkor puffadni kezd? .
Tud segíteni valaki? Nyugodtan tehetek ilyesfajta almot a forgács alá?
hát nem tudom mért mondod, 5 évig tartottam úgy a malackámat, soha semmi baja nem volt a lábának, hidd el észrevettem volna...! persze ettől függetlenül lehet h jobbak az ilyen növényi granulátumok, én nem próbáltam.
első voltam
nekem volt tengerimalacom és mindig ujságpapirt(vagy tengerimalacoknak való almot) raktunk alá rá meg forgácsot.
a macskaalom nem valami jó nekik:S van kifejezetten tengerimalacoknak is ami elveszi a szagot.:)
Vagy próbáld meg azt,ahogy mi is csináljuk:a ketrec sarkában van egy neki kialakított kis wc/ez lehet boltban kapható,görénynek,nyúlnak való sarokwc,bár ezt az én malacom kinőtte;vagy lehet egy nagyobb,de lapos hűtőbe való ételes alja,az egyik oldalán ívesre levágva,hogy kényelmesen ki-be tudjon járkálni/Mi az utóbbit használjuk,jobban elfér benne,34cm hosszú,másfél kg,de nem kövér,mindenki törpenyúlnak nézi:)
Na szóval mi csak ezt a wc-t almozzuk be,azzal a granulátummal,ami préselt fából van és jó nedvességfelszívó,kb.5-8kg-os kiszerelésben van,800ft,és több,mint egy hónapig elég.Kétnaponta ürítjük ki a wc-jét,és egyáltalán nem büdös.
Jó,néha kicsit macerás,mert néha mellépisil,vagy bogyózik párat,de azt könnyen össze lehet szedni.
A ketrec alját linóleummal borítottuk be,azzal a kicsit vastagabb,recésebb fajtával,mert a sima műanyagon nem tud úgy menni,kopog is rajta a körme,és csúszkál is.
De ez csak egy ötlet volt,nekem így a legpraktikusabb,és ő is tanult így egy dolgot,mert mindenhol azt olvasni,hogy nem szoktathatók wc-re.Pedig 95%-ban igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!