Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hol lehetne venni vízidisznót?

Hol lehetne venni vízidisznót?

Figyelt kérdés
Aki nem ismerné a vízidisznót, képzeljen el egy kutya méretű tengerimalacot! Nagyon aranyosak, és - ha csak kíváncsiságból is - szeretném tudni, honnan és hogyan lehetne beszerezni egyet házi tartásra.

2012. aug. 12. 20:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok esély van rá, mert állatkerti állatok, bár a közelünkben régebben volt, aki struccot és olyan is volt, aki oroszlánt tartott otthon.

De én úgy tudom capybara a neve.

2012. aug. 12. 20:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Van medencéd? Tényleg aranyosak, láttam én is, de elég drága lehet a tartásuk. Nagyon sokat esznek és kell nekik a fürdésre alkalmas víz, meg télen azért bent tartani a házban hááát, de szerintem nem lehet itthon hozzájutni, vagy, ha mégis akkor spec engedélyhez kötött.
2012. aug. 12. 23:05
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem védettek és nem fenyegetettek, szóval sztem lehet otthon tartani, google ki is hozott egy találatot, aminek a rövid leírásában említettek egyet 60 ezerért, de régen archivált oldal lehetett, mivel a megnyitott weblapon nyoma sem volt meghirdetett Capybara-nak. Igen, így hívják, a kulcsszavak közt elírhattam, ha erre gondoltál.

Külföldön lehet kapni, de nagyon drágák, a szállításukról nem is beszélve. A tartásuk (a medencétől eltekintve) nem kerül olyan sokba, magvakat simán lehet olcsón szerezni, és elvileg megeszik az itteni zöldségeket is. Eredetileg vízinövényekkel táplálkoznak főleg, de azok is beszerezhetőek.

2012. aug. 13. 15:36
 4/12 anonim ***** válasza:
1%
De ez a vadállat afrikai!!Szerinted mit csinálna itt minusz 20 fokban??És tudnád neki biztosítani egy minimum fél négyzetkilóméteres kifutót,hatalmas tavat,és így is csak te éreznéd jól magad,az állat nem!!Mondj le errõll
2012. aug. 14. 20:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy Dél-Amerikai. Télen nem lehet kint hagyni, ez nyilvánvaló. Ezek vízben élnek (jó, nemtom hogy írjam le egyértelműbben, idejük nagy részét vízben töltik), szóval nem kell nekik olyan óriási kifutó, a nyíregyházi állatkertben medencével együtt 10 négyzetmétert (10x10m), vagy kevesebbet kapnak medencével együtt, hárman! Szóval átgondoltam én ezt. Ha figyelted volna az előző hozzászólásokat, le van írva, hogy télen lakásban kell tartani. Igen, kell neki beltéri medence is. Na és? Ezekkel tisztában vagyok. Egyéb kifogás?
2012. aug. 15. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Igen van,NE TARTS VIZIDISZNÓT,VADÁLLAT!!
2012. aug. 15. 17:50
 7/12 degurl válasza:
100%

"De ez a vadállat afrikai"

*Amerikai, és nem vadállat :D

2015. nov. 10. 19:09
 8/12 degurl válasza:
100%
Hanem nagyon jámbor :)
2015. nov. 10. 19:09
 9/12 anonim válasza:
Vízidisznót(Capybara) úgy tarthatsz, hogy elsőnek odamész az egyik(Nem tudom melyik) hivatalba és engedélyt csináltatsz rá: Megmondják, hogy mik a követelmények aztán ha eleget tettél a követelményeknek, ellenőrzik a házad(Vagy ahol a Capy-t tartani akarod) aztán vehetsz magadnak 1-10 millió forintért valami állatkertből.
2022. aug. 12. 08:01
 10/12 Aminger M válasza:
Csintalan trükkös állatok,főként Ameriakiak élőhelyük szerint. Szeretik a gazdáikat. :) Többféle hangot tudnak kiadni. Folyton rágdosnak. Tengerimalac+Nyúl keveréke. 30-75 kg között vannak a példányok.
2022. szept. 17. 10:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!