A tengerimalac ehet paparikát?
Figyelt kérdés
tudom hogy a K betűseket nem eheti és sorolnáltok még fel sok-sok gyümölcsöt,zöldséget amit ehet?2009. júl. 16. 10:36
1/13 anonim válasza:
Sót, határozottan ajánlott, mivel nagyon sok a C vitamin benne. Fehérpaprikát, vigyázz hogy ne legyen erős, kaliforniai paprikát is, nálam nagyon imádják. Sok hasznos dolgot olvashatsz, pl. az etetésről is ezen az oldalon: www.gemon.ro
2/13 anonim válasza:
Hogy ehet-e? Az enyémnek az a kedvence! A tengerimalac inkább a zöldségeket szereti, pl. sárgarépát, uborkát (ezt kis mennyiségben, mert könnyen meghajtja), céklát, paradicsomot, almát. Nálunk legalábbis ez a sláger.
Ja, és a friss füvecske (a széna mellé).
3/13 Bea24 válasza:
persze, hogy ehet paprikát,salátát, paradicsomot, kukoricát, répát, retket, karalábét... stb. gyümiből, almát, körtét, banánt... szóval mindent. Nagyon fontos még, hogy naponta friss szénát kapjon. üdv.
4/13 anonim válasza:
Salátát ne adj neki túl sokat, mert megbetegedhet tőle! Répa, petrezselyem, alma, uborka (ez is csak módjával), zöldborsó, (héjastól). Az én malacom a görögdinnye héját is kirágcsálja. Mindent meg kell mosni, mielőtt odaadod neki. Paprikát az enyém megkóstolgatja, de nem igazán szereti. + mindig legyen friss víz az itatójában, mert a közhiedelemmel ellentétben a tengerimalacok sok vizet isznak!
6/13 anonim válasza:
K-betűs zöldségeket is! (tehát karalábét, káposztát, krumplit, stb. NEM ehet!)
7/13 anonim válasza:
Salátát a nitrát tartalma miatt nem túl jó adni nekik. Répát mi biot szoktunk venni. A megmosott zöldségeket alaposan meg kell törölni, mert nedvesen sem jó adni, mert felfújódhatnak. Uborkát keveset lehet, mert bár imádják, szintén felfújhatja őket. Nálunk almát, paprika féléket, répát, céklát szeretik a legjobban. Körtét imádják, abból csak ritkán kapnak. Kapjon ezenkívül tengerimalac tápot, a legjobb a tenyésztáp, mert magas C vitamin tartalma van, csipkebogyót, zabot, borsószirmot, kukoricapelyhet, szárított petrezselymet és szénát állandóan.
8/13 anonim válasza:
kell is neki meg amugy is nagyon szeretik
9/13 anonim válasza:
én néha adok neki K-betűseket..és nincs tőle semmi baja..sőt mostanában rengeteg uborkát evett és attól sem lett baja..szóval úgy tűnik az enyém elég szívós malacka
10/13 anonim válasza:
Mindenki úgy rövidíti meg az állatkája életét, ahogy a lelkiismerete megengedi. Lehet, hogy nem lett baja, szerencséd van, de lehet, hogy egyszercsak lesz baja, ha a tiltott zöldségeket adod neki. Szerintem az erre szakosodott oldalak nem véletlenül írják le, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!