Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan lehet a tengerimalacoma...

Hogyan lehet a tengerimalacomat kézhez szoktatni?

Figyelt kérdés

Sok hasonló típusú kérdést olvastam már, de nekem az a helyzet, hogy nagyon félős a tengerimalacom, lassacskán 2 éve megvan és sehogy sem tudom készhez szoktatni. Neke például nem vált be az a módszer, hogy jutalomfalatkával kínálom..stb...:( Plusz vettem még egy kis tengerimalacot a mostanihoz, remekül kijönnek meg minden, de kb. 3 napja van nállunk a kismalac és úgy veszem észre, hogy átvette a nagyobb malac szokását. Mármint azt, hogy fél tőlem..:( Pedig mikor megvettük, akkor még szelíd volt, a kezemben is nyugodtan videkedett, de most úgy érzem halál félelme van tőlem. Pedig én nem bántom őket...Finom bánok velük és napota simizem őket..:( Tudtok valami jó módszert, hogy ne legyenek mind ketten ilyen félősek??

Előre is kösz a válaszokat!!! :)

#tengerimalac #szelidítés #készhez szoktatás #félős tengerimalac
2012. júl. 20. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Továbbra is simogasd őket,beszélj hozzájuk sokat,attól h párszor nem jött be hogy jutalomfalatokat adsz nekik attól még próbáld azt is,vedd őket egyenként öledbe, tedd ki a szőnyegre őket had játszanak és játsz velük te is..! nekem az a kérdésem hozzád,hogy egyáltalán megfogni se tudod?
2012. júl. 20. 16:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia! Hát megfogni nagy nehezen megtudom, de a kicsi már harapni is próbál annyira nem akar a kezemben lenni, ezért vissza is szoktam engedni őt a ketrecbe a nagy mellé. Próbáltam őket kitenni a szobámba játszani,de mindig az a vége, hogy bebújnak egy sarokba és nem jönnek ki...:( Gyakran ki is megyek a szobából.. Ha pedig játszani próbálnék velük akkor sosem jönnének a közelembe, mert félnek tőlem és mindig elszalafdnak a szoba másik pontjába. Viszont egyszer kétszer már láttam őket úgymond " felfedező útra menni" a szobában, de ezt is csak az ajtónyílás között láttam...:)Ha pedig bemennék hozzájuk, akkor lemerevednének percekig meg se mozdulnának és kidülledne a szemük..:( Nagyon félnek tőlem sajnos, de még reménykedek, hogy javíthaó a helyze
2012. júl. 20. 16:56
 3/7 Norina86 ***** válasza:

Kérdés, hogy van-e házuk a ketrecben? Ha van, meg kellene azt csinálni, hogy napközben kivenni a házat, és csak estére betenni.

Emellett a ketrec egyik felét vagy egyik oldalát letakarni egy törölközővel, úgy ,hogy árnyékoljon, de téged is lássanak a malackák. Ezt tartani 3-4 hétig, és akkor remélhetőleg ketten megszokják a mozgásod, és együtt bátrabbak lesznek.

A kicsi átveheti a nagyobb szokásait egy időre, de minden malacka más típus, ezért ha kezdetben nem félt tőled, valószínűleg pár hét múlva újra bátrabb lesz. A kicsinek, mivel új gazdi vagy neki, 1-2 hónap kell, mire teljes kezes lesz.

Azt is megpróbálhatod, hogy az idősebb miatt úgy veszed mindkettőt ölbe, hogy letakarod őket egy törölközővel, vagy csinálsz neki valami sátorszerűséget, hogy a feljük felett takarja őket valami ruha, és úgy simogatod, hogy belebújhatnak ebbe a kis fészekbe, lehet, hogy örülni fognak.

Nekem van egy hasonló 2 éves malacom, imád ruhák közé bebújni, és ha befészkelte magát, utána berreg, ha simizem, simán ölben viszont nagyon félős. Lehetőleg egyszerre mindkét malacot vedd ki és mindkettővel foglalkozz, mert féltékenyek tudnak lenni egymásra.

2012. júl. 21. 16:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!!! ní:) Sokat segítettél!!! :) Egyenlőre megpróbálom ezt a mócert amit mondtál, remélem be fog válni!!!! :) Amúgy még egyetlenegy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: az, hogyha kiveszem a házukat, nem lesznek depressziósak, vagy esetleg mégjobban félősek, mivel nincs hova bújniuk, vagy ez kifejezetten segíti a megszelídülést? :)))
2012. júl. 21. 16:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, igen, van házuk a ketrecben egyébként.::)
2012. júl. 21. 16:22
 6/7 Norina86 ***** válasza:
Ha minden este beteszed nekik azonos időben a házat, meg fogják szokni ezt a rendszert, és nem lesz belőle probléma.
2012. júl. 22. 13:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Ahha, értem..:) Képzeld, már a kicsi evett a kezemből egy falat barackot, de utána megint látam, hogy fél, de szerintem ez már haladásnak szÁMÍT!! :) Köszi a tippet. :) Amúgy naponta 2szer kiveszem őket és simogatom őket, és mindig megkínálom őket valami kajával :)
2012. júl. 22. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!