Hogyan lehet a tengerimalacomat kézhez szoktatni?
Sok hasonló típusú kérdést olvastam már, de nekem az a helyzet, hogy nagyon félős a tengerimalacom, lassacskán 2 éve megvan és sehogy sem tudom készhez szoktatni. Neke például nem vált be az a módszer, hogy jutalomfalatkával kínálom..stb...:( Plusz vettem még egy kis tengerimalacot a mostanihoz, remekül kijönnek meg minden, de kb. 3 napja van nállunk a kismalac és úgy veszem észre, hogy átvette a nagyobb malac szokását. Mármint azt, hogy fél tőlem..:( Pedig mikor megvettük, akkor még szelíd volt, a kezemben is nyugodtan videkedett, de most úgy érzem halál félelme van tőlem. Pedig én nem bántom őket...Finom bánok velük és napota simizem őket..:( Tudtok valami jó módszert, hogy ne legyenek mind ketten ilyen félősek??
Előre is kösz a válaszokat!!! :)
Kérdés, hogy van-e házuk a ketrecben? Ha van, meg kellene azt csinálni, hogy napközben kivenni a házat, és csak estére betenni.
Emellett a ketrec egyik felét vagy egyik oldalát letakarni egy törölközővel, úgy ,hogy árnyékoljon, de téged is lássanak a malackák. Ezt tartani 3-4 hétig, és akkor remélhetőleg ketten megszokják a mozgásod, és együtt bátrabbak lesznek.
A kicsi átveheti a nagyobb szokásait egy időre, de minden malacka más típus, ezért ha kezdetben nem félt tőled, valószínűleg pár hét múlva újra bátrabb lesz. A kicsinek, mivel új gazdi vagy neki, 1-2 hónap kell, mire teljes kezes lesz.
Azt is megpróbálhatod, hogy az idősebb miatt úgy veszed mindkettőt ölbe, hogy letakarod őket egy törölközővel, vagy csinálsz neki valami sátorszerűséget, hogy a feljük felett takarja őket valami ruha, és úgy simogatod, hogy belebújhatnak ebbe a kis fészekbe, lehet, hogy örülni fognak.
Nekem van egy hasonló 2 éves malacom, imád ruhák közé bebújni, és ha befészkelte magát, utána berreg, ha simizem, simán ölben viszont nagyon félős. Lehetőleg egyszerre mindkét malacot vedd ki és mindkettővel foglalkozz, mert féltékenyek tudnak lenni egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!