Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalackámnak úgy vettem...

Tengerimalackámnak úgy vettem észre hogy nagyok a fogai, mit adjak neki hogy koptassa a fogát?

Figyelt kérdés

Enni eszik igy nincs vele baj, de olyan kis bújos,morcos sőt még képes megharapni is vmiért ideges, lehet h ez miatt?

a másik meg hogy adom neki a szárazkenyeret de nem érdekli, vettem neki mézesrudat is az se:S adta fát is kb 1 mp érdekli nem tok mit csinálak, am félek elvinni az orvoshoz :( pedig ő tuti segítene félek h rosszul vágja le vagy fájdalmat okoz neki ....:S vki tud tanácsot adni help pls köcce pux:)

ui: lehet csak én fújom fel a dolgot:( de naon féltem.

2009. júl. 10. 19:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Sárgarépa. Nem tudom, hol laksz, de ha olyan helyen, ahol több állatorvos közül lehet válogatni, érdeklődj utána, hogy melyik ért legjobban a rágcsálókhoz. Ha csak az első foga nagy (metsző, hogy szakszerűek legyünk?), azt szinte egy pillanat alatt fájdalommentesen le tudja rövidíteni, kb annyi, mint nekünk egy lábkörömvágás. A hátső, nem látszó fogak a rosszabbak, ahhoz már esetleg altatni kell. De nem szabad a fogat elhanyagolni, inkább mutasd meg fölöslegesen hozzáértő állatorvosnak, mint hogy már ne tudjon enni.
2009. júl. 10. 19:17
 2/15 anonim válasza:
Széna van elötte? Az nagyon fontos,azzal koptatja a fogát! Minden nap egy marékkal...:)
2009. júl. 10. 19:19
 3/15 Hortobagyi ***** válasza:
31%
A megoldás egyszerű. Végy egy éles csipőfogót és vágd le a malacka fogainak felét.Ha nem teszed meg a malackád rövidesen elpusztul. Mert annyiraa megnőnek a fogai hogy nem tud rágni se. a sárgarépa meg a rétiszéna már nem segit.
2009. júl. 10. 19:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Lehet venni az állatkereskedésekben ízesített fogkoptatókat!
2009. júl. 10. 19:36
 5/15 A kérdező kommentje:

*Hát az az igazság csak 2 állatorvos van egyik roszabb mint a másik... cajna de muszáj lesz elvinnem :( répát rendszeresen kap,amúgy igen a metsző foga nagy:(

*Széna is van előtte.

am köcce arik vtok :)

2009. júl. 11. 00:29
 6/15 anonim ***** válasza:
egyértelműen állatkereskedésekbe is lehet venni ilyen fogkoptatót vagy vmi keményet ami nem árt neki
2009. júl. 11. 09:50
 7/15 anonim ***** válasza:
En azt olvastam egy malacos oldalon hogy nem a legjobb megoldas a fogkoptato,minek felesleges dolgokat a szervezetukbe juttatni?! a szena a legjobb fogkoptato. Amig a malackam nem volt hajlando megenni a szenat,olyan hosszuak lettek a metszofogai h allatorvosnak kellett levagnia azokat vagy maguk kitortek...aztan hoztam melle egy part es az `mutatta` meg a malacnak h a szenat meg kell enni...azota mindeen ok a fogakkal...a kemenyebb zoldsegek is jok ra!
2009. júl. 11. 13:21
 8/15 Hortobagyi ***** válasza:
100%
Kedves kérdésfeltevő. A réti széna kiváló a malackának fog koptatásra. De ha valamilyen ok miatt mégis megnőttek a malacka fogai, könnyen lehet, hogy nem tudja kitátani a száját, nem tud rágni. És rakhatsz elébe 100 kg réti szénát, akkor is késő, ha nem tudja a megnövekedett fogait használni. Segítségre van szüksége a malackának. Ha elég bátor vagy akkor egy éles fogóval te is levághatod a fogacskák felét. De ha nem mered elvállalni, vagy bizonytalan vagy, akkor vidd el a dokihoz. És szakszerűen meg fogja rövidíteni a malacka fogait. Nincs más megoldás. És ez tuti 100%. Ne várakoztasd a malackát. Ne hallgass senkire.
2009. júl. 11. 18:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Ha jól tom a két fogának elöl össze kell érnie ez egy picit túl lóg belóg a másik alá ,bár nem igazán értek hozzá , am enni tud, nem olyan vészesen nagy sztem de midenféleképpen elviszem hétfőn :) kicsit félek :( de biztos jobb lesz neki. köcci mkinek :))
2009. júl. 11. 22:16
 10/15 A kérdező kommentje:
Mindenap kap répát,van előtte mindig széna szóval lehet ő genetikailag ilyen.
2009. júl. 11. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!