Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nagyon melege van a nyuszimnak...

Nagyon melege van a nyuszimnak. Meg lehet fürdetni? Vagy mivel lehet rajta segiteni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 19:55
 1/7 anonim válasza:
Szia! Nos nekem nincs nyulam, és sajnos nem is nagyon értek hozzá, de szerintem nem fog bele halni, ha kicsit melege van, te neked sem lesz bajod, hogyha kimész a napra 40 fokban. Hosszú távon veszélyes, az tuti, de ha van árnyéka, vize, nem hinném, hogy baja lesz. Fürdetéssel sem lehet gond, talán még élvezné is. Nem savba teszed, csak hűvös vízbe. Ha van valami klimatizált szobátok tedd oda, és meg van oldva. :) Nem is értem miért tettél fel ilyen kérdést.
2012. júl. 2. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a természetben elássák magukat a meleg elől, jó mélyre, ha ketrecben van, valóban kaphat hőgutát.

Ha szoba nyuszi engedd ki a hideg kőre, a hasán át tudja magát lehűteni. A ketrecébe is tegyél be csempét, cserepet, akármit, ami hideg, és rá lehet hasalni.

A ketrec tetejére is tehetsz jégakut, mélyhűtött vizes palackot, a hideg lefelé száll.

Illetve a ketrec mellé rakod, mellé fekhet.

Fürdeni a mi nyuszink nagyon nem szeret, de vannak akik bírják a vizes törülközőt, vagy a fellocsolt ketrecet, esetleg a pár centis vízbe is belemásznak.

A mélyvizes fürdetést én nem próbálnám meg, mert vízbe fojtási kísérletként értékelheti, és irtó nagy a foga, jó a memóriája...

De a fülét biztos "nyalogathatod" vizes kézzel. Azt a szeretet jeleként fogadja.

Legvégső esetben nappalra a pincébe is leviheted. Jobb egy sértődött nyúl, mint egy döglött.

2012. júl. 2. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Kerti nyuszim nincsen.

De kifutóban tartás esetén ugye nincs gond, mert van üreg.

A ketreces kerti nyuszikat meg fák alatt szokták tartani, és locsolják kívülről a ketreceket és a környéküket.

2012. júl. 2. 20:31
 4/7 anonim ***** válasza:
A fürdetés vicces kérdés lehet párcentis vízbe, és utána valami ruhára enged ki, de 2 dologra kell vigyázni. Egyrészt lerázza magáról a vizet és minden nyulas-vizes lesz. Másrészt ne próbáld megtörölni a lábát. Én megpróbáltam 1 óra tömény gyűlölet és vérző kéz lett a jutalmam.
2012. júl. 4. 01:17
 5/7 anonim válasza:
Tegyél be neki zokniba jégakut és permetezzed le vizzel ne fürdessed mert megfázik
2012. júl. 8. 10:22
 6/7 anonim válasza:
használj ventilátort, de csak alacsonyabb fokozaton
2012. júl. 10. 00:37
 7/7 Dzsdzsza válasza:
Az unokatestvéremnek is van nyula, ő megfürdette, és semmi baja nem lett tőle. Sőt még élvezte is. Csak arra vigyázz, hogy utána gyorsan meg tudjon száradni, nehogy megfázzon.
2012. júl. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!