Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A törpenyuszim nagyon kapart....

A törpenyuszim nagyon kapart. Az rossz neki, ha úgy rendeztem át a ketrecében a cuccokat, hogy ezt nem tudja tovább tenni?

Figyelt kérdés

Ugyanis mindig az történik, hogy úgy kapar, hogy iszonyatosan szórja ki az almot. Állandóan takarítani kell utána. :S De főleg a házában szokott kaparni. Bent ugyan már szinte semmi alom nincs, de a bejáratnál még van, és azt is kikaparja, szó szerint kilapátolja a ketrecből... :SSS

Na meg nagyon hangos is. Most azt csináltam, hogy lapáttal elegyengettem az almot, és egy részét belapátoltam a házába, de annyira, hogy ne tudjon bemenni. A bejárat elé pedig odatettem a szénatartót, amit kicsit beástam az alomba, hogy ne tudja arrébb taszigálni.

Ezek után megint kapart volna, de valahogy nem jött neki össze. Illetve egyéb helyeken kapar néha, de ott a lapáttal lejjebb vittem az alom szintjét, és így nem szórja ki. A kritikus pont viszont a háza és annak bejárata, legtöbbször ott szokta csinálni. De ahhoz most nem fér hozzá. :) Amit én nem is bánok, mert legalább kevesebbet kell takarítani és kevésbé hangos.

Csak azt nem tudom, hogy ez az ő szempontjából jelent-e valami rosszat?

2012. jún. 20. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyusziwc-t, vagy alomtálcát használj, mert a nyuszid egy helyre akar pisilni, és nem akar mindenhova almot.

Másrészt engedd ki jó sokat lefekvés előtt (nem buta, meg kell tanulja, hogy ki kell rohangálnia magát még a lefekvés előtt...akkor is, ha éjjel nagyon aktív egyébként a nyúl).

Szerintem nagyon frusztráló a nyuszidnak, hogy nem tud pakolni. Szóval had pakoljon! Ha zavar, éjjelre tedd ki a konyhába (már ha van hely kint...nálunk nincs :D ).

2012. jún. 20. 09:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kapar, egyrészt nyúl és a nyulak ásni szoktak, ő is azt próbálja :)

Másrészt sokkal jobban szeretnek a nyuszik a csupasz műanyagon feküdni a ketrecben. Használj nyuszi wc-t, csak abba rakj almot!

2012. jún. 20. 10:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Mi eddig mindig teleszórtuk a ketrecet alommal. Akkor ezentúl csak egy tálkába megy a forgács. :)

És ez megoldja azt a problémát is, hogy miért szarik a nyuszi mindig össze-vissza, ugyanis nem tudtunk rájönni... /tele van az alom szarral, és mikor kapar, akkor azok is repülnek a forgáccsal együtt :S/

2012. jún. 20. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a fürdőszobában lakott régen egy nyuszi, és volt egy nagy tálja, olyan mint a macskáknak, de annál nagyobb volt és mindig oda végezte a dolgát, aztán sokszor kifeküdt a PVC-re, az volt a földön. Meg jól körberágta a padlót, hogy utána cserélni kellett. De utána lecsempéztük :)
2012. jún. 20. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Ne forgácsot, hanem fapelletet használj. És a tálca legyen elég nagy, hogy a nyuszi feneke ne lógjon rajta túl (ámbátor a mi nyulunk néha bosszantásból mellépisil.)
2012. jún. 20. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van, fapelletet használjatok, sokkal jobb a nedvszívóképessége is, jobban megköti a szagokat is és a nyuszi szemét sem bántja (forgács poros lehet).

Az egész ketrec alom volt neki, így nem csoda, hogy mindenhova bogyózott. Ettől függetlenül vannak nyuszik, akik nem csak a wc-jükbe végzik a dolgokat, hanem a ketrec többi részébe is (az enyém ilyen), de ő egész nap szabadon van és ő a ketrec összes sarkát wc-nek nézi :)

2012. jún. 20. 10:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Az rohadt idegesítő lehet, ha mindenhova wc-zik. :S Remélem, a miénk csak a tálcába fog, ha majd kicseréljük neki...

Amúgy ha máshova is teszi, akkor hogy lehet ezt megtanítani neki, hogy csak egy helyre "összpontosítson"?

2012. jún. 20. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!