Az jó ha ivartalaníttatomom a nyulamat? Mert mindenki ivartalaníttatja, de az baj/rossz ha nem?
Figyelt kérdés
2012. jún. 17. 21:29
1/6 anonim válasza:
Természetesen nagyon jó! :) Ha a nyuszi ivartalaníttatva van, akkor nem hajtja folyamatosan a szaporodási kényszer. Te is könnyebben élsz együtt egy olyan nyuszival, ami egy helyre ürít (könnyebben lesz szobatiszta), nem fröcsköli szét a vizeletét, hogy megjelölje a területét, és nem akar izélni a lábaddal. :)) Ezenkívül rengeteg szaporodószervi daganatos megbetegedést küszöbölhetsz ki vele. Nem tudom, milyen nemű a nyuszid, de jó, ha tudod, hogy a lány nyuszik 5 éves korukban 80% eséllyel lesznek méhrákosak. Ezt megelőzheted az ivartalanítással. Ezenkívül lehetősége lesz más nyuszikkal együtt élni, mert egy ivartalanított bak és egy ivartalanított lány tökéletesen kijön egymással. Csak ajánlani tudom!
2/6 anonim válasza:
Az én nyulam ivaros. Kit érdekel más véleménye?
3/6 anonim válasza:
Egyébként az enyém is, mert tenyésznyúl, de ez nem változtat a sok előnyön, amit az ivartalanítással szerez. De senki nem veti meg azokat, akik meghagyják ivarosnak az állatokat. Nincs vele semmi baj, ha az ember nem kezdi el ész nélkül szaporítani. A bak nyulaknál a jelölgetés és gazdi kezével való párzáson kívül nincs más zavaró tényező, ők kevésbé fogékonyak az ivarszervi rákra, de azért náluk is előfordul az ilyesmi. De a nőstény nyulakat tényleg érdemesebb ivartalaníttatni, mert így nagy valószínűséggel rákban fog meghalni. Az enyémet is elviszem majd ivartalanítani, ha 4-5 éves lesz, és nyugdíjba vonul.
4/6 Bogoj válasza:
nem MINDENKI ivartalanítja. én például nem.
igaz nyulam sincs...
5/6 anonim válasza:
Hát, akkor köszönjük az értelmes választ...igen, nem mindenki ivartalaníttatja, inkább megvárja, amíg idő előtt elpusztul a nyula...grat. állattartók.
6/6 anonim válasza:
Régen,- nagyon sokan - nyúltenyésztésből éltek. Az állatvédők álljanak ki a rendszeres szűrés mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!