Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Dzsungáriaim vemhes. Adhatok...

Dzsungáriaim vemhes. Adhatok neki legyet fehérjeforrásként?

Figyelt kérdés
Sajnos a környéken(a vásrosban) sehol sincs olyan állatos bolt,ahol lenne lisztkukac. Most eszembe jutott,hogy adok neki 1-2 legyet. Nagyon ízlett neki, gyorsan meg is ette. Adhatok neki egyátalán? (Én magam csaptam le, nem lett lefújva semmivel.)
2009. jún. 26. 17:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

En soha nem adok az enyemeknek se legyet se kukacot, igaz meg nem is hallottam, hogy szukseguk van ilyenre, pedig evek ota tartok horiket.

Az egyik vemhes nalunk is, de csak zoldseget magokat adok nekik :))

2009. jún. 26. 17:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan adhatsz nekik. Mert ha belegondolsz a természetes élőhelyükön más bogarakat is megesznek és nem lesz semmi bajuk. Ha megeszi, akkor biztos ízlik neki. :)

De horgászbolban lehet kapni csontit (légylárva) és azt biztos meg is eszi. De hűtőben kell tárolni, mert különben kifejlődnek.

De egyéb fehérjeforrásként adhatsz neki sajtot, tejfölt, túrót.

És ha esik az eső akkor a földből előjönnek a kukacok, giliszták és szerintem kissebbeket adhatsz neki.

2009. jún. 26. 17:40
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
hogy ne kelljen a kukaccokkal szórakozni, van egy triviális megoldás: macskatáp :) (jó a kutyatáp is csak a macskatápnak magasabb a fehérjetartalma)naponta pár szem, meglátod, annyira fogja imádni
2009. jún. 26. 17:44
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
a tojás szerintem megfelel. de azért nézz utána, kaphatnak-e. de szerintem igen.
2009. jún. 26. 17:46
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát a hűtőben nem szivesen tartanék "férgeket".

Nagyon ízlett neki, azonnal elvette, és most is azt várja. A tejtermékeket egyátalán nem szeretik, próbáltam. A légy a legjobban elérhető.

Én úgy hallottam, hogy szükségük van rá, főleg ha vemhesek. Így biztosan nem fogja megrágni a kicsiket.

Mennyit adhatok neki szerintetek? Túl lehet "adagolni"?

2009. jún. 26. 19:08
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Kukacból heti 5-6 db ajánlott.

Ahhoz képest a légy... hát szerintem napi 2 db megfelelő.

2009. jún. 26. 19:27
 7/14 A kérdező kommentje:
Miért a légy sokkal gynegébb? És mi van ha többet kap? Imádja. Egyfolytában várja.
2009. jún. 26. 19:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
kutyatápot semmiképp mert elnehezedik megvastagodik a csontváza fehérjének legjobb a sajt a legtöbb háztartásban van és nem is mászik ha nem kap fehérjét60 százalékban megeszi a kicsiketnekem49 szíriaim 3 roborovszkim és 7 dzsungáriaim van amíg nem kaptak sajtot mindíg kevesebb kicsi mradt életben.
2009. jún. 26. 23:46
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
csak mértékkel nem kell elkényeztetni mert neha csak árt neked se jo ha tulsok csokit eszel.megutálhatja mondom a legjobb a sajt.
2009. jún. 26. 23:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak sajtból nem szabad túl sokat, mert zsíros.
2009. jún. 26. 23:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!