Dzsungáriaim vemhes. Adhatok neki legyet fehérjeforrásként?
En soha nem adok az enyemeknek se legyet se kukacot, igaz meg nem is hallottam, hogy szukseguk van ilyenre, pedig evek ota tartok horiket.
Az egyik vemhes nalunk is, de csak zoldseget magokat adok nekik :))
Szerintem nyugodtan adhatsz nekik. Mert ha belegondolsz a természetes élőhelyükön más bogarakat is megesznek és nem lesz semmi bajuk. Ha megeszi, akkor biztos ízlik neki. :)
De horgászbolban lehet kapni csontit (légylárva) és azt biztos meg is eszi. De hűtőben kell tárolni, mert különben kifejlődnek.
De egyéb fehérjeforrásként adhatsz neki sajtot, tejfölt, túrót.
És ha esik az eső akkor a földből előjönnek a kukacok, giliszták és szerintem kissebbeket adhatsz neki.
Köszönöm a válaszokat.
Hát a hűtőben nem szivesen tartanék "férgeket".
Nagyon ízlett neki, azonnal elvette, és most is azt várja. A tejtermékeket egyátalán nem szeretik, próbáltam. A légy a legjobban elérhető.
Én úgy hallottam, hogy szükségük van rá, főleg ha vemhesek. Így biztosan nem fogja megrágni a kicsiket.
Mennyit adhatok neki szerintetek? Túl lehet "adagolni"?
Kukacból heti 5-6 db ajánlott.
Ahhoz képest a légy... hát szerintem napi 2 db megfelelő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!