Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mókus a kertemben! Mit tegyek?

Mókus a kertemben! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Érik a barack,és ahogy tavaly is,megint itt a mókus a kertemben!Minden baracknak kirágja az oldalát,a magját kiszedi,és két három házzal arréb egy odvas fába gyűjti.Tavaly is nagyon megtizedelte a barackfámat.Több kg barack ment kárba.Mit tegyek ellene?(Tavaly egérragaasztóval kentük be a fát,de semmi akadály a mókus számára.)
2009. jún. 26. 08:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A 09:37-esnek!

Egy szóval sem mondtam hogy lelövöm,csak azt hogy nem tudom lelőni!És ha ennyire zavar azt kívánom legyen nálad is "kártevő"!És ha el mered pusztítani,akkor én is elpusztítalak! :D

2009. jún. 26. 10:22
 12/20 A kérdező kommentje:
09:37-esnek! És nagyokos ha nem tudnád a szürke mókust így is írtják mert veszettséget hordoz,meg olyan betegséget amitől kihalha a vörös mókus!
2009. jún. 26. 10:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnálnám bántani mindezek ellenére is. Az igaz, hogy a vörösekre végzetes betegséget hordoznak, amire ök maguk immunisak. Itt Angliában már csak szürkéket látni. Azaz szürkéket, vörös folttal... Ejnye. :-D

Én mindenképpen a már említett élvefogó csapda megoldást választanám, a fa alá helyezve, csalétekként valami illatozó mókus-ételkülönlegességgel... :-)

Aztán, ha sikerült elcsípni, meg próbálnám megszeledíteni. Én, amennyire szeretem öket, biztosan sikerülne. Olyan kis cukik! ;-)

2009. jún. 26. 10:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Az előző, szelídítős válaszoló vagyok.

Amikkor cuppogok nekik, mindíg odakapják a kis fejüket. Olyankor felállnak két lábra és egyik kis mancsukat a hasukra téve szinte várják a kaját.

Guggolás (mivel így nem tűnünk olyan óriásinak hozzájuk képest), finomság a kézben, cuppogás és türelem - ez a titka, hogy álltalában sikerül mókust simogatnom. Lehet, így is el lehetne kapni, de félnék, hogy megnyomom vagy valami.

Amúgy már biztos lenne egy mókusom. ;-)

2009. jún. 26. 11:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az előző, szelídítős válaszoló vagyok.

Amikor cuppogok nekik, mindíg odakapják a kis fejüket. Olyankor felállnak két lábra és egyik kis mancsukat a hasukra téve szinte várják a kaját.

Guggolás (mivel így nem tűnünk olyan óriásinak hozzájuk képest), finomság a kézben, cuppogás és türelem - ez a titka, hogy álltalában sikerül mókust simogatnom. Lehet, így is el lehetne kapni, de félnék, hogy megnyomom vagy valami.

Amúgy már biztos lenne egy mókusom. ;-)

2009. jún. 26. 11:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Jajde aranyos leheeeeet... ^^ Mókusokat imádom :D De igaz ami igaz, ha tönkrevágja a termést, akkor kellemetlen lehet. De akkor se szabad bántani, ő csak egy mókus, és eleséget gyűjt!!!! OO Próbálj vmi élve csapdát, amit az előttem szólók is mondtak, és engedd el jó messze tőletek, de nehogy bántsd!!!! OO

22/F

2009. jún. 26. 11:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is rakj máshova magokat és azt majd elviszi és nem szedi ki a barackból

am méghogy nem mondtad hogy lelövöd??? akkor mi volt az hogy "gondolkodtam hogy lelövöm" az ilyen beteg agyúakat kellene lelöni

2009. jún. 26. 11:38
 18/20 anonim válasza:
jaaajjjjj hát csalogasd el egy makkal vagy mitom én ezt nem hiszem el ilyen kérdést
2009. jún. 26. 12:56
 19/20 anonim válasza:
jaaaaaaaajjjjj a mókus cuki mi bajod van vele ? egyépként csalogasd el egy maggal
2009. jún. 26. 12:57
 20/20 anonim ***** válasza:

A veszettségre tudtommal nem létezik immunis élőlény, csak a tünetek már sokkal később jelentkeznek, mint hogy valaki elkapta-hordozza. Az egyértelmű tünetek meg már elvileg csak a végső stádiumban jelentkeznek (egyébként egy kiválóan szemléletes - csak időben nem hiteles - regény erről Stephen King Cujo című írása).

No, szóval jobb vigyázni, de tájékozódni se árt, és attól még nem kell lövöldözni, békés úton is meg lehet szabadulni tőlük, mert a terményre valóban kártékonyak.

2009. jún. 26. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!