Csincsilla vagy törpenyuszi? Melyik válasszam és miért azt?
19éves lány agyok, már2éve h meghalt a kutyusom, nem szeretnék és nemis lehet több kutyám (szép az udvarunk), de szeretnék egy pici állatkát, amit lehet szeretgetni, lehet vele törődni és lehet simizni és pihe-puha:)
Bár itthon tuti nem örülnének neki, szóval olyan állatka kéne amit olykor az erkélyünkön is tarthatok ha jó az idő, mert nem lesz baja, szóval nem KÖTELEZŐ NEKI CSAK A lakás.
Aranyosak a csincsillák is meg a nyuszik is:) A csincsilla tetszik mert vicces, gyors és sztem formák:) De nagyon drága maga az állat, és nemis lehet kivinni.
A nyuszi meg aranyos olyan kis nyugodt állatka, őt meg kilehet vinni ha bevan oltva:)
Ki melyiket ajánlja? Érvekkel?:) Győzzetek meg valamelyikkel! :)))
Szia!
Szerintem a nyuszit válaszd. Több okból is.
A csincsilla szőre nagyon érzékeny, sokszor magára a simogatásra is. És nagyon sokat ugrál, felugrik bárhova kb, a szekrény tetejére is fel tud menni. (Nekem amúgy nem is tetszik annyira.)
A nyuszi nagyjából a földön marad ha kiengeded. Megtanulja hogy szobatiszta legyen. Ki tudod vinni. Tehetsz rá akár kis hámot is (nyuszit sétáltatni nem igazán lehet, mert ő sétál, te meg mész utána, de azért nem rossz) de még jobb, ha tudtok neki csinálni a kertbe kifutót, nagyon fogja élvezni.
Igaz, hogy kell neki az oltás, de ahogy írtad, ez nem okoz gondot. :) Annyi még, hogy ha fiú, érdemes lenne ivartalaníttatni a nyuszit, sokkal könnyebb vele együtt élni úgy.
Abba gondolj bele, hogy elég sokáig élnek ezek az állatok, és ha elköltözöl esetleg otthonról, akkor viszed őt magaddal. És ott is megfelelő körülményeket kell biztosítani neki. Szerintem egy nyuszival könnyebb együtt élni hosszútávon, főleg a szobatisztaság miatt.
Olcsóbb is valamivel a nyuszi és most rengeteg nyuszit találsz pl állatkereskedésekben, ami megmaradt húsvétról. Jó lenne nekik is szerető gazdi.
Egyébként most a Fressnapfban a fél m2-es ketrec féláron van, 6000 Ft, ha még van belőle... húsvéti akció a készlet erejéig.
Ha jól tudom,csincsillából kettőt kell tartani.A nyusziból nem muszáj.
Nekem nyuszi van,amit tudnék mondani azt jól összefoglalta az előző.:)
de édes amiket irtok:) köszönöm:)
akkor nyuszi(L):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!