A csincsilla, degu, és patkány mennyire inteligensek egy nyuszihoz képest?
Nem tartottam még sose ezeket az állatokat, igazából nem is gondolkoztam el a tartásukon, szóval csak elméletben érdekel, hogy uygyanúgy taníthatóak, játékosak? Ki lehet őket engedni? Megtanulják s nevüket, és bizonyos parancsszavakat? Esetleg trükköket? A patkányról hallottam hogy okos, de a többiről fogalmam sincs. Régebben azt hittem olyanok mint egy nagy hörcsög, de mióta nyuszim van, kezdenek érdekelni a kisemlősök.
A válaszokat előre is köszi:)
nekem volt hörcsögöm tengerimalacom és csincsillám is, de mégis csak a csincsillámhoz álltam legközelebb
a nevüket biztos megtanulják mert egy idő után már megszoknak egyfajta hangot(ami a nevük)és tudják hogy az őket hívja trükkre talán ha nagyon kitartó vagy és nagyon jól is értesz hozzájuk
A csincsillák eléggé intelligensek. Megtudod tanítani neki a nevét, de ehhez nem árt egy kis "jutalomkaja". Nyugodtan ki is engedheted, nem csinálnak bajt.
A degukkal vigyázz. Tapasztalataim szerint nem nagyon lehet kiengedni őket, mert nagyon nehéz elkapni utána.
Sünije van unokanővéremnek, azokkal annyira nem szokott gond lenni.
Összemérhető mind a 4 állat inteligenciája. A pati és a nyuszi haspók, tehát könnyű motiválni. A degu és a csincsilla ugyan olyan inteligens, de jóllakik a 2. szem jutifalattal, kevesebbért meg nem fogja strapánki magát, tehát fel kell kötnöd a gatyát, ha motiválni akarod őket. Azaz ki kell találnod, hogy ő mit szeretne tőled, és utána azzal már nem lesz gondod, hogy megértesd vele, hogy te mit akarsz. (A kíváncsiságukra, játékosságukra, féltékenységükre építheszt.)
A degunál, csincsillánál inkább az a kérdés, hogy te mennyire vagy inteligens... :D
Viccet félretéve, a degut, csinit, azok élvezik, akik szeretik a kihívást és a kalandot. Az emberiség többi része bolond állatnak tartja őket. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!