Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mire kell figyelni törpenyulak...

Mire kell figyelni törpenyulaknál?

Figyelt kérdés

szeretnék egy törpenyulat. panel lakásban lakom, szóval csak bent lehetne, de a ketrecén kívül van szoba, ahol ki lehet engedi néha:) anya bele is egyezett.

nagyon sokat olvastam róluk, csak annyi kérdésem lenne, hogy milyen tapasztalatotok van nyulakkal kapcsolatban, mik a jó/rossz 'tulajdonságaik'? milyen neműt érdemes venni?

előre is köszönöm!:)

ja és valami ötlet nyuszi névnek? mert még nem tudom hogy fogom hívni:D

2012. ápr. 11. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem most kellett elajándékozni az 5 éves törpenyuszimat. Fekete lógófülű fiú. Szeder névre hallgat. Nekem semmi gondom nem volt vele bár a pisi nagyon büdös de mindig egy helyre piszkított. Nem szabad túletetni!! Ne csak "tápot" egyen, kapjon pl. almahéjat, salátát, de ne sokat! Mindig legyen mit "rágni" akár fa darab, bármi mert gyorsan nő a foga. Szoktasd kézhez, simogasd sokat, akkor nem fog félni. Jó nyuszizást!
2012. ápr. 11. 15:49
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2012. ápr. 11. 15:52
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem fél éve született 6....azt amelyiket kiskorába a legtöbbet emelgettem az most is tűri :) így a 8 nyuszimból csak egy-et tudok hurcolászni.:)

TANÁCS: lányt vegyél mert a fiúk jelölnek és lepisilnek

az lenne a legjobb ha 2-őt vennél két lányt akik kicsik még :) sokat emelgesd amíg kicsi hogy szokja ..:) ilyenkor kell megnevelni őket mert ha később akarod az nem fog működni :) majd a tulajdonságaiból válassz i nevet.....

2012. ápr. 11. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha csak néha tudnád kiengedni mondj le róla, vagy fordítsd meg, néha lenne bezárva!!! A mi nyuszink csak éjszakára van bezárva. Ha nappal nem vagyunk itthon, a ketrecéhez csatolunk még három ketreclapot, hogy nagyobb helye legyen, de ne tudjon a lakásban garázdálkodni. Mert azért csúnya munkát tudnak végezni. Parkettaszegély, falsarka, vezetékek, bútorok, tapéta nincsenek biztonságban. Nekünk bak nyuszink van, ivartalanítva lett, egyáltalán nem jelölget, és a pisije sem büdös.
2012. ápr. 11. 22:07
 5/5 anonim válasza:

Salátát, ha nemtudod biztosan, hogy permetezett-e, ne adj neki! Széna mindig legyen előtte (emésztésének is jó, meg a fogát is koptatja, és bármennyit ehet belőle:) :)

Ha nincs kint egész nap, az sem gond. Nekünk egésznap bentvannak, este ha hazaérünk, akkor jönnek ki. Már vagy egy órája csak fekszenek, tehát nincs nagy mozgásigényük...

És próbáld minél előbb szobatisztaságra ösztönözni. Legjobb, ha valami finom dologgal jutalmazod, hidd el megjegyzi:P Egyik nyuszink, mióta hozzánk került, szobatiszta volt, a másik pedig most, egy éves korára tanulta meg. Szóval nem reménytelen. És idővel a "nemszabad"-ot is megértik:)

2012. ápr. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!