Hogyan kell rendesen tartani egy nyuszit?
Ahogy a fémyképeken néztem azt hittem az alomtálca az egy nagy valami.
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettek
Én úgy tudom mikor megveszed 1-2 hétre be kell zárni a ketrecébe és eleinte nem szabad kiengedni, azért hogy szokja meg a helyét. Utána mikor kiengeded akkor meg már szobatiszta lesz. Egy barátnőm úgy csinálta, és én a csincsillával is ezt csináltam és mindkettő szobatiszta lett, és nem is csak pisilésre mentek vissza a terráriumba, hanem még bogyózni is. Hjó azért elvétve néha egy két bogyó volt a szobában is, de nem volt jellemző.
Régebben volt egy nyulam, ő nem ketrecben volt, hanem a fürdőszobába lakott. Neki is volt alomtálcája, és őt én nem tanítottam, mert akkor még kisebb voltam, de valahogy ő is mindig oda végezte a dolgát szerencsére, és nem szanaszét. Mondjuk az elég büdös volt néha, de ez egy nagy fehér kan nyúl volt és olyan 2-3 naponta takarítottuk ha jól emlékszem és harapott a nyuszi "játékból", azaz csak ilyen régi rossz edzőcipőben mehettünk be a fürdőszobába hozzá, mert a lábunkat szerette rágcsálni, a cipőfűzőt, meg a cipőmet is megrágta mindig :) A mosógép kábelét elrejtettük, mert azt is megblankolta volna. Egyszer nyitva volt a mosógép, akkor beleugrott, jó könnyen kiszedtük belőle, csak pl szeretett felugrani a mosógép tetejére, meg ha kiengedük a lakásba akkor a székről az asztalra is, ott pl megrágta a kiflit ha volt az asztalon, meg úgy mindenbe belekóstolt amit talált. A törpenyúl szénát eszik, zöldségeket és nyúlkaját, de az én nagy nyulamnak heti egyszer szedtem friss füvet, volt egy szemeteskosár szerű vödröm aminek rácsos volt az oldala, jól szellőzött, oda tettem be a füvet, és akkor nem rothadt be, max csak kiszáradt. A törpenyúl is szereti a füvet meg a tyúkhúrt, tehát ilyesmiket lehet neki is szedni egy szatyorba, ha ráérsz néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!