Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » 20 literes akváriumban lehet...

20 literes akváriumban lehet valamilyen kisemlőst tartani?

Figyelt kérdés
Régen egy betta volt benne, most üresen áll. Azon gondolkodtam lehet-e benne valamit tartani? Egér pl? Nem vagyok valami jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket. Ha nem felel meg az akvárium akkor veszek ketrecet. Előre is köszönöm a válaszokat! (Ha tudtok valami rágcsálókról szóló hasznos oldalt, azt is megköszönném!)

2012. márc. 31. 15:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szerintem megfelel csak fedd le ne

hogy az állatka elszökjön

2012. márc. 31. 15:28
 2/11 A kérdező kommentje:

köszi! és egy pár nősténynek nem lenne kicsi?

Azt olvastam csapatban érdemes őket tartani.

2012. márc. 31. 15:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát dzungári höriknek nem gond, de pl:.patkánynak már szoros. Ja és nem tudom, hogy lehet-e nőstényeket együtt tartani.
2012. márc. 31. 15:43
 4/11 A kérdező kommentje:
és házi egér?
2012. márc. 31. 15:52
 5/11 Platypus ***** válasza:
Van egy új tervezett módosítás az állatvédelmi törvényben, ami minden gerinces állat tartását tiltaná 30 liter alatt. Még nem érvényes, de azért érdemes figyelembe venni. 20 liter nagyon kevés még egy törpehörcsögnek is, megiramodni sem tud, az üvegen mászkálni sem lehet mint egy ketrecen, alig lenne benne mozgástere.
2012. márc. 31. 16:07
 6/11 A kérdező kommentje:
értem köszönöm! és mekkora lenne az ideális élettér két nőstény házi egérnek?
2012. márc. 31. 16:08
 7/11 anonim ***** válasza:
32%
A házi egeret nem javasolnám tartani. Nem érzik jól magukat, úgy tudom, inkább azokban a tenyészboxokban vannak el jól. Nem kifejezetten hobbitartásra valók. Inkább válassz valami hörcsögfélét, vagy valamilyen speciálisabb egérkét, pl táncolóegér. De ne sima házit.
2012. márc. 31. 16:27
 8/11 Platypus ***** válasza:

Azokban a tenyészboxokban nem jól elvannak, hanem úgy lehet gazdaságosan tartani őket az eleségtenyészetekben meg a laborokban. Állatbarát ilyenben nem tart egeret(sem más állatot)! A házi egér is egy tökéletes háziállat, rengeteg színváltozata van és külföldön még kiállításokra is viszik őket. Az egyetlen hátrányuk, hogy szagosabbak más kisrágcsálóknál. A táncoló egér is a házi egér fajba tartozik, csak egy olyan mutációt hordoz, ami miatt rosszul működik az egyensúlyérzéke. Szerintem ilyen állatot nem kéne hobbi célra szaporítani, szegények gyakorlatilag fogyatékosok.

Két házi egér lánynak kb. egy 40-50 literes ketrec lenne elég(tudom, a ketrecet nem literben mérik, de így könnyebb nagyjából megítélni a méretét). Amire nagyon oda kell figyelni, az a rácsok közötti távolság. Az egerek hihetetlen kis réseken is kiférnek, főleg amíg fiatalok.

2012. márc. 31. 16:54
 9/11 anonim ***** válasza:
30 liter alatt tilos gerintec állatot tartani szóval még 1 bettát sem tarthatsz benne
2012. márc. 31. 18:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem kb. ekkora akváriumba volt 2 darab táncoló egerem, nagyon jól elfértek benne!
2012. ápr. 1. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!