20 literes akváriumban lehet valamilyen kisemlőst tartani?
szerintem megfelel csak fedd le ne
hogy az állatka elszökjön
köszi! és egy pár nősténynek nem lenne kicsi?
Azt olvastam csapatban érdemes őket tartani.
Azokban a tenyészboxokban nem jól elvannak, hanem úgy lehet gazdaságosan tartani őket az eleségtenyészetekben meg a laborokban. Állatbarát ilyenben nem tart egeret(sem más állatot)! A házi egér is egy tökéletes háziállat, rengeteg színváltozata van és külföldön még kiállításokra is viszik őket. Az egyetlen hátrányuk, hogy szagosabbak más kisrágcsálóknál. A táncoló egér is a házi egér fajba tartozik, csak egy olyan mutációt hordoz, ami miatt rosszul működik az egyensúlyérzéke. Szerintem ilyen állatot nem kéne hobbi célra szaporítani, szegények gyakorlatilag fogyatékosok.
Két házi egér lánynak kb. egy 40-50 literes ketrec lenne elég(tudom, a ketrecet nem literben mérik, de így könnyebb nagyjából megítélni a méretét). Amire nagyon oda kell figyelni, az a rácsok közötti távolság. Az egerek hihetetlen kis réseken is kiférnek, főleg amíg fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!