Van 2 tengeri malacom a szobámban akváriumban, kb 2-3 naponta takarítjuk is. Szoval a TENGEI MALAC okozhat valamiféle asztmás vagy hurutos, tüdőgyulladássos, vagy valamilyen légzési, vagy akármilyen betegséget?
Legtöbbször nem maga az állat vált ki allergiás/asztmás reakciót az arra hajlamosaknál, hanem az alom, vagy a széna.
Persze az is előfordulhat, hogy valaki a szőrére, a rajta élő mikroszkopikus atkákra, vagy a vizeletükre érzékeny.
Nekem rokonomnak a tengerimalacoktól kihullott a haja! :S
Nekem is a doki azt mondta, 1 évvel ezelőtt, hogy a tengerimalacoktól kaptam el valami betegséget. 3 hónapig nem jártam suliba a malacok ugyan úgy a szobámba maradtak és kiderült, hogy ismerősömtől kaptam el a betegséget. Örültem, hogy nem raktam ki a malacikat! :) A dokit kicsit le is osztottam.. mindent az állatra kell fogni...nem mindig azok végett lesz az ember beteg! :)
voltak tengerimalacaim, és allergiás voltam rájuk: folyton kötőhártya-gyulladásom volt,annyira ödémás volt a szemem, hogy nem láttam, a szám úgy feldagadt, hogy teljesen ki volt fordulva, mint akit megvertek. annyi, hogy nem volt színes. szégyelltem az utcára menni,úgy néztem ki, ráadásul folyton viszketett és fájt. fel volt püffedve az egész arcom.
a macskánktól pedig allergiás asztmám volt, ez főleg éjjelente jelentkezett. 2-3 órai alvás után fuldokolva ébredtem, rettenetes halálfélelemmel. akár egy rémálom; de ettől még szeretem a macskákat, de élni is szeretnék.
nálam pont a kutya se kérdezte, hogy van-e állatom, persze az orvosnál jól voltam, így teljesen hülyének néztek, hogy semmi bajom sincs, amikor vizsgálnak.
10 évig kínlódtam, mire egy allergiatesztet csináltak nálam. ott nem a forgácsot nézik, hanem többek közt a macskaszőrt és -hámot. igenis, lehet egy állat allergén.
(most degum van, és hál'istennek jól vagyok, mert nagyon imádom őkelmét.)
ha influenzája vagy tüdőgyulladása van valakinek, és van hajlama az allergiára is plusz a környezetében van allergiát kiváltó ok, akkor a kettő együtt súlyosabb tüneteket produkálhat, ami akár halálos is lehet. inkább örülj, hogy a doki ezt is figyelembe vette. szerencsére tévedett, de ha igaza van, ne úgy derüljön ki, hogy meghalsz.
ja igen, és az, hogy eddig nem voltál allergiás vmire, nem jelent semmit, mert ez a betegség bármikor kialakulhat, és soha többé nem múlik el, örökre együtt kell vele élni. a tévében lévő reklámok a náthaszerű allergiákra való gyógyszereket reklámozzák (vény nk kapható), de vannak komolyabb esetek, és az már nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!