Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nyuszi étrend? Ti hogy etetitek?

Nyuszi étrend? Ti hogy etetitek?

Figyelt kérdés
Van olyan aki étrendet állít össze? Pl hétfőn kap répát,uborkát,kedden paradicsomot,paprikát..stb.Valahol olvastam egy ilyet,de nem találom.Ha valaki így csinálja leírná nekem? Vagy mindig azt kap ami épp van?Hogy csináljátok?
2012. febr. 3. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Paradicsomot?

Árpát adj neki, meg napraforgó magot...

2012. febr. 3. 21:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Ehet paradicsomot.Engem most a zöldségek érdekelnek.Illetve a gyümölcsök.
2012. febr. 3. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem állítok össze neki étrendet, és nem is kap minden nap zöldséget és gyümölcsöt. Neki rendszeresen híg széklete lesz tőle, pedig egy fél ujjamnyi darabot szokott kapni.
2012. febr. 3. 22:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát, őszintén szólva én nagyon ritkán adok neki.

Paradicsommal vigyázz, mert magas az oxalát tartalma!

Úgy javasolják egyébként, hogy 5-6 féle zöldség legyen, amit naponta kap, mindenből kevés, pár karika.

Amikor rendszeresen adtam neki, akkor volt benne cékla, fehérrépa, brokkoli, zöldségzöldje, esetleg kapor, kevés karalábé (felfújhatja, vigyázni kell vele). Almát és banánt kapott még ritkábban, ezt most is kap.

2012. febr. 4. 08:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy etetem, hogy minden nap kap többféle zöldséget. Ez általában sárgarépa, fehérréppa, zeller, cékla, alma, édeskömény. De ez csak a jelenlegi. Van, hogy uborkát is kap, vagy körtét. Ha van itthon banán, abból is kap, mert az a mindene. Meg azért nyáron olyanok is bekerülnek az étrendjébe, hogy saláta, petrezselyem, sárgarépa zöldje, zellerzöldje, meg mindenféle zöld fűféle, azért tavasztól nagyobb a választék.

Én nem maradékot adok neki enni, hanem be szoktam vásárolni neki zöldségekből a piacon kb havona 1x, hűtőben a feljebb felsorolt zöldségek elég sokáig elállnak, csak minden nap levágok belőlük egy kis darabot és kész.

Én a zöldséget este adom neki, azt elrágcsálja éjjel, csöndben van.

És akkor reggel kap egy evőkanál tápot.

Széna+víz mindig van előtte korlátlanul.

2012. febr. 4. 08:59
 6/6 anonim ***** válasza:
ha a nyuszi fosik akkor rossz az amit eszik répa, krumpli, árpa,kukorica, naoraforgó,széna lucerna!
2012. febr. 5. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!