Mivel etetitek a tengerimalacotokat? Tudom mik az igényei, csak kíváncsi vagyok ki mire esküszik inkább, mit szeret jobban a malackája.
Én tápból eleinte cavia crispy-t (versele laga) adtam nekik, de mivel ők 3-man vannak, át kellett térnem valami olcsóbbra. Így jutottam el sok próbálkozás után a fressnapf kimérős kajájához, sokkal olcsóbb és ráadásul nagyon hasonlít a cavia crispy-hez amit eddig ettek.
Szénát mindig adok nekik (380 ft-ért van a müllerben 50! literes).
Aztán zöldség gyümölcs: répa, alma, uborka, nyáron meggy, görögdinnye, paradicsom, paprika, most hirtelen ennyi jutott eszembe. Salátát, ha jót akarsz semmi féle képpen ne adj nekik. Tudom sok helyen ajánlják, de a salátából távozik a legnehezebben a permet anyag, így hiába mosod, mert lehet rajta marad a mérgező anyag.
A K betűs listát gondolom már ismered, de ha nem: krumpli, karalábé, körte, stb. TILOS! Felpuffadnak tőle, nem bírják megemészteni és meghalnak.
20N
Csatlakozom az utolsóhoz: mag és kukorica ne legyen benne, mert fulladást illetve könnyen elhízást okoz!
Azt figyeld, hogy javarészt azokból a zöld hosszúkás tápokból legyen több (növényi származékok).
A szénához vissza térve: én is eleinte az 5literest vettem auchanban, de mikor megláttam a müllerben, hogy majdnem ugyan annyi, csak a tízszerese, hát majdnem hátast dobtam. Jobban megéri, finom is, látszik a színén, hogy friss. Az enyémek hárman kb 2-3 hét alatt esznek meg egy ilyen zacskót, de ők minden nap kapnak.
Ja még azt nem írtam, hogy banánt is szoktam nekik adni, az enyémek imádják!:-)
20N
A mézes karikát/rudat ne majánlom, mert tulnyomó részt kukoricából és szotyiból áll, amit ahogy előttem már írták, a malacok nem ehetnek! Egyébként én is Versele Laga Cavia termékeket adok nekik! Ha nem tudod beszerezni, érdemes a netről rendelni, vannak oldalak, ahol havi egyszer (ha jól emlékszem) ingyenes a kiszállítás...egyébként nálunk két malacnak a 800gr-os sokáig elég, csak nagyon kell figyelni a lejárat dátumát.
Ha szeretnél még bővebben infót, ajánlom a www.gemon.ro oldalt, aho la fórumban több topik is taglalaja a széna/táp kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!