Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ti mivel etetitek a tengerimal...

Ti mivel etetitek a tengerimalacotokat? (zöldségfélék, magvak, gyümölcsök) Mi az amit szabad és mi az amit soha nem adtok nekik?

Figyelt kérdés
Már annyi mindent olvastam, hogy tapasztalatokra és kisállattartók véleményére is kíváncsi lennék. Káposzta, krumpli, kukorica, napraforgót ti adtok nekik? Vagy még a magkeverékből is kiszeditek? Mi az amit gyakran kap és mi az amit soha?
2011. nov. 22. 14:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Kedvencem ez a K betűs lista:/ A krumplit hol beleteszik hol nem. Szerintem ha nem szabad neki adni sem a k betűs listában van:D A másik furcsaság a retek és a zeller? Hol lehet, hol nem. Vélemények?
2011. nov. 22. 14:30
 2/9 anonim válasza:
Mi répát, almát paradicsomot,kukoricát, nyúltápot,(néha céklát is kapnak), uborkát és fűféléket adunk a malacainknak....:) Még krumplival soha nem próbálkoztunk..de még hallani sem hallottam olyasmthogy szeretnék....A káposztától nagy mennnyiségben felpuffad és nem tesz nekivalami jót...A napraforgót szeretik..Káposztát SOHA nem adunk nekik..Bocsha valamit kihagytam..:)
2011. nov. 22. 15:06
 3/9 A kérdező kommentje:
A régi helyén kaptak krumplihajat, így ő megeszi ha nincs jobb:) Kb én is ezeket szoktam adni neki. A másik, amit elfelejtettem hogyha házilag akarok neki magkeveréket összerakni, mi legyen benne?
2011. nov. 22. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Na vegyük ki szépen a listából a krumplihajat, kukoricát, napraforgót, nyúltápot, k- betűs zöldségeket, jóóóó? Ezek ugyanis nem valók a malacoknak. Amit adhatsz neki: répa, zeller, paprika, paradicsom, uborka, alma, körte, édeskömény, sütőtök, cékla, petrezselyemgyökér, paszternák, csak, hogy a télen is elérhetőeket mondjam. A saláta tiltólistás, mert felhalmozódnak benne a mérgek, a spenót oxálsavat tartalmaz és vesekövet okozhat.Tápból kizárólag teljes értékű szotyi és kukoricamentes tápot vegyél nekik. Nagyon jó pl. Cavia complete, cavia pro, cavia nature, vagy ha kicsit kövér és lusta a cavia nature re-balance. Ezekből is elég naponta egy szűk maroknyi.
2011. nov. 22. 19:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Én ezzel a Cavia táppal még nem találkoztam. Kisvárosban lakom, így szerintem ez nekünk drága lenne:P Majd szétnézek. Köszönöm a válaszokat és várom még:)

Ezen a jóóó-n viszont kiakadtam, de jóóóó:/

2011. nov. 22. 20:17
 6/9 A kérdező kommentje:

Na máris itt a cáfolat a kukoricára megint:

[link]

2011. nov. 22. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi az amit gyakran kap? Szóval mindig legyen előtte széna és víz ez a legfontosabb! A tegnap 19:02 elhangzott válaszokat csak ismételni tudom én is. Ne adj neki soha: kukorica (hacsak nem tejes amikor még picike nyáron), szotyi,hagyma, salátát,krumpli tilos, k betűs zöldség tilos a nyúltáp a nyúlnak való, a magkeverék meg a madaraknak...A retek sem szerencsés de fél évente egy karikát adhatsz nekik, többet nem. A zeller jöhet. Imádják: sütőtök, banán, cseresznye, cékla, kukorica friss zöld levele, ubi, paprika, paradicsom, alma, körte, répa, fehérrépa... Tápban valóban Magyarországon két jó táp van (a többit nem minősíteném a kukorica és szotyi tartalmával) a Versele-Laga (Pro, Nature, Complete, Crispy, és a Re-Balance) valamint a Vitakraft Emotion tápja. És csak az emotion fajtája! Fressnapfban mindig lehet kapni, de ha a környékeden van kisállatkerskedés ott is rendelhetsz beszéld meg az eladóval!!
2011. nov. 23. 13:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 2 kettő fiú malim van:) Adni szoktam nekik vizet,szénát,tápot( vitakraft menü),répa,répa zöldje,tök,görögdinnye,uborka,alma,banán,barack,körte, meg minden egyéb amit lehet.. bocsi ha valamit kihagytam.. káposztát és salátát soha nem adtunk nekik,és szerintem nem is fogunk mert elég sok rosszat lehet róluk hallani..
2012. aug. 15. 18:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,bocsi kihagytam a zellert,a petrezselyem zöldje, és a paradicsomot..ezt is szoktak kapni! Krumpli egyszer adtunk nekik,megrágták de utána ott hagyták:)
2012. aug. 15. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!