Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit adjak a nyuszimnak szorulá...

Mit adjak a nyuszimnak szorulás ellen?

Figyelt kérdés

A nyussz 5napja egyre passzívabb, nem mozog, és egyre kevesebbet eszik, nem iszik. Ma láttam, amint a vécéjén "erőlködik", de se kaki se pisi nem jött :(

Pedig eddig volt mindenből az alomban, kb. a kajához mért mennyiség. Nem gondoltam, hogy ilyen vészes a helyzet. Ebbe a hidegben nem akarom dokihoz vinni. Ötletek, hogyan segítsek neki?

(Biolapis port kevertem neki, de nem issza, masszírozni próbáltam a pocakját, de a fizetség harapás lett-amúgy sem olyan kezesbárány-de ezt végképp elutasíotta)

2012. febr. 1. 22:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nálunk egyszer volt álvemhesség még csak, de akkor totál bekattant. Furcsa mert 3 éves korában csinálta először, előtte sosem. Megszállottan tépte magát, mint az őrült hurcolta a házikójába a szénát meg a szőrt és egy nap alatt pöpec fészket hozott össze.:) Aztán fél nap pihi amikor kevesebbet evett de utána visszatért minden a régi kerékvágásba, ugyanolyan aktív volt, jó étvággyal evett. Szóval én nem hiszem hogy ennek a hatása tartana ilyen sokáig. Én azért a biztonság kedvéért elvinném orvoshoz.
2012. febr. 2. 14:55
 22/25 anonim ***** válasza:
Az ivaros viselkedés (ahogy az álvemhesség) megterhelő a szervezetére. Ezért szokták ajánlani az ivartalanítást, mert megszűnik a kockázat a méh-here stb. daganatos megbetegedésekre ill. tovább élnek így az állatok.
2012. febr. 2. 15:15
 23/25 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy visszakérdezek(és bocs ha h.lyeség),de milyen mikor egy nyuszi erőlködik?Hogy kell elképzelni?
2012. febr. 2. 17:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Hosszú ideig ücsörög a wc sarokban, összehúzza magát, gubbaszt, a fenekét nyomja lefelé, közben akár a fogát is csikorgathatja. Sokszor, hosszú időn keresztül próbálkozik ám nem sikerül neki produkálni semmit.
2012. febr. 2. 18:29
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni. Gondoltam beszámolok a fejleményekről, ebből is lehet tanulni.

A doki megdicsért, a sok próbálkozásért: biolapis, kamilla tea, ananász, hasmaszi...

szerencsére nincs túl nagy gond, a fogai gyönyörűek, a bele üres, viszont a gyomra kitágult, valószínűleg szőrgolyó miatt nem eszik és emészt rendesen. Kaptunk infúzióban vitamint, görcs és fájdalom csillapítót, szájon keresztül szőroldó pasztát.

Szép lassan gyógyulgatunk már.

2012. febr. 5. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!