A nyussz 5napja egyre passzívabb, nem mozog, és egyre kevesebbet eszik, nem iszik. Ma láttam, amint a vécéjén "erőlködik", de se kaki se pisi nem jött :(
Pedig eddig volt mindenből az alomban, kb. a kajához mért mennyiség. Nem gondoltam, hogy ilyen vészes a helyzet. Ebbe a hidegben nem akarom dokihoz vinni. Ötletek, hogyan segítsek neki?
(Biolapis port kevertem neki, de nem issza, masszírozni próbáltam a pocakját, de a fizetség harapás lett-amúgy sem olyan kezesbárány-de ezt végképp elutasíotta)
ORVOS!!!!!!!! Kit érdekel a hideg, ha az életéről van szó?
2012. febr. 1. 22:24
2/25 anonim válasza:
Te jó ég, ez az állapot nyulaknál életveszélyes! Akár órák alatt is elpusztulhat, orvoshoz kell vinned, a hideg egyáltalán nem kifogás! Bélleállása van a nyuszinak amit otthon nem lehet kezelni, még orvosi segítséggel sem biztos hogy megmarad. Én a helyedben reggelig sem várnék hanem ügyeletre vinném. Mondanám hogy etesd, itasd fecskendőből de leállás esetén ez nem használ, sőt ront a helyzeten.
2012. febr. 1. 22:25
3/25 A kérdező kommentje:
ha ezt-azt minimálisan eszik, akkor is ilyen vészes a helyzet? körtét, salit, reteklevelet eszik, bár jóval kevesebbet, mint szokott?
bélleállás? az mitől lehet?
2012. febr. 1. 22:29
4/25 A kérdező kommentje:
ja és az erőlködés után az újabb próbálkozáskor pisilt is, és kaki is pottyant pár bogyó mennyiségben. a kedve pedig annyira nem rossz. kapirgál, elvágja magát oldalra, ahogy szokta, ha simogatom nyalogat, van egy macija, amit beadtam neki, rá is rámászott (kicsit perverz szegény), van hogy csak fekszik és csattogtatja a fogát, amit olyankor szokott csinálni, amikor jól érzi magát.
2012. febr. 1. 22:33
5/25 anonim válasza:
Szőrtől! Vidd holnap azonnal orvoshoz! Tarts otthon Nager Malt szőroldò pasztàt, ha összemennek a bogyòi, ezt adj neki. Most pedig bírd mozgàsra, ha kell, kergesd meg, attòl beindulhat a bélmozgàs.
2012. febr. 1. 22:34
6/25 anonim válasza:
Ez is elég rossz de még akkor nincs akkora vészhelyzet. Viszont holnap mindenképpen orvos! Most pedig rendszeresen ügyelj rá hogy igyon, adj neki rengeteg szénát, fontos lenne hogy azt egyen.
2012. febr. 1. 22:37
7/25 anonim válasza:
Ha eszik és kakil, akkor nem bélleàllàs. Az enyémnek többször volt màr olyan, hogy front volt és nem kívànta a kajàt. Bogyòi rendes méretűek?
2012. febr. 1. 22:38
8/25 A kérdező kommentje:
ha kiveszem a ketrecből, egyből visszaugrik, ha bezárom az ajtaját, pánikol. de a mozgásán nem látszik lassulás. mintha csak kedve nem lenne, de ha muszáj, csinálja
2012. febr. 1. 22:38
9/25 A kérdező kommentje:
széna mindig van előtte, de most nem kell neki
bogyók változó méretűek (normál, és kisebb), a mennyiség kevés, bár a kaja mennyiség is sokkal kevesebb. inni viszont nem hajlandó.
2012. febr. 1. 22:40
10/25 A kérdező kommentje:
én tettem fel a lehet a nyúl depressziós kérdést is. gondoltam külön teszem fel a kérdéseket a két tippemre, hogy mi lehet. a frontra én is gondoltam már.
:D most futott keresztül a szobán, ez volt a legnagyobb táv 3napja!! jupi! (de már a ketrece előtt ül, és nem érti, miért nem engedem be. nem akar mozogni)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!