Hogyan szoktassam rá a tengerimalacomat arra hogy ha leteszem a szobába ne fusson el?
"A hiba az ön készülékében van." Nem irigylésre méltó ha valakinek a malackája le van fagyva a félelemtől és nem mozdul ha kiengedik szaladgálni. Az a jó ha mozog, szalad, kutat, keresgél, popcornozik....
A baj ott kezdődik, hogy nem csináltál neki elkerített biztonságos környezetet. Ez egy súlyos hiba! Megrághatja a vezetéket, szobanövényt (ami mérgező), beszorulhat valahova, megsérülhet... Csinálj neki egy biztonságos elkerített részt, ahol szabadon elfoglalhatja magát és ne is megnyugszol.
Amúgy a tengerimalac szigorúan társas lény tilos egyedül tartani, annyira igényli a fajtársakat. Fogadj örökbe mellé egy azonos nemű társat vagy ivartalanított hím mellé lány malackát.
én malacbiztossá tettem a szobámat. mikor kiengedem őket, az egész szobám az övék. már régóta nálam vannak, megszoktak engem teljesen. de mégis mikor leteszem őket a földre, körbe szimatolnak és egy percig sem maradnak azon a helyen. pont az a jó, ha mászkálnak nyugodtan, szimatolnak. látszik rajtuk ha biztonságban érzik magukat. persze előfordul hogy megijednek valamitől és egy biztonságos helyre futnak. de előbb a gazdájukat, meg a mozgást kell megszokniuk, és később már az sem fogja zavarni őket, ha közöttük járkál az ember.
viszont tényleg malacbiztossá kéne tenned a helyet. vagy a szobában elkeríteni egy nagyobb helyet, ahol kifutkoshatja magát. ha ki van engedve, akkor is kell neki egy hely, ahova bebújhat ha megijed valamitől. és az is jó, ha finomságokat adsz neki, mikor ki van engedve. mert az is megnyugtatja, ha olyat ehet egy idegen helyen amit szeret. és egy idő után biztonságban fogja érezni magát. :)
nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek:)
lenne még egy kérdésem, mit tegyek alá ha kiengedem, hogy ne pisilje kakilja össze a parkettát?
még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat:)(:
köszönöm a választ:)
kb mekkora terület kell neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!