Miért ette meg a hím a saját újszülött kölykét?
Ha terhes már az anyahöri, már akkor külön kellett volna tenni a hímet...A hím többnyire megeszi a piciket, ezért kell külön tenni!
Az anyának pedig rengeteg fehérjét kell ilyenkor adni minden nap, mert ő is megeheti akkor a piciket! Főtt tojás, tejföl, főtt vagy sült csirkehusi, túró, sajt...stb.!!
És még az is fontos, hogy legalább 2 hetes korukig nem szabad zavarni őket, még ki sem szabad addig tisztítani a kuckójukat! És dupla adag gyümit és zöldséget adni az anyahörinek, ilyenkor több vitaminra van szüksége és folyadékra!
Ja és a kuckóját én simán kitakarítottam.
A két nagy hörit kivettem, a kicsiket meg óvatosan belekanalaztam egy tálba, amibe forgácsot raktam.
Mikor kész volt a terrárium, visszaraktam a helyére a kicsiket, és csak utána nagyokat.
De, ha nem bízol ennyire a hörikben, azt is csinálhatod, hogy csak azt a rész nem takarítod ki, ahol a kicsik vannak, a többit meg igen.
SZia!
A hím hörcsögöt nem szabad egybe tartani a a nősténnyel ami hasas...Mivel megeszi! Így vana macskáknál...a bak macska nem eszi meg de megfojcsa, vagy elviszi...a hörcsög pedig megeszi..mert ő í főnék és a területét védi, tudja, h új tag van..és azért eszi meg! (:
A hím hörcsögöt el kell tőle választani. Amúgy pedig az anyuka is ugyanúgy megeheti a kicsiket sőt ha nagyobbak a kicsik is eszik egymást...
Nekem volt 21 hörcsögöm 2 nőstény fialt. az eggyik 4 et a másik 11-et.
Egyszer csak a 11-es alomból elkezdtek fogyni a kicsik.. azt hittem, hogy a macska lopkodja őket, amikor egy éjszaka kimentem hozzájuk, és ott volt egy kis höri fej nélkül, és még mozogtak a lábai.
Az anyuka ette őket.
Azután már nőttek a 4es alomban ők sokkal nagyobbak meg egészségesebbek voltak, mert kevesebb született. A másik alomban teljesen legyengült az anyuka a szoptatástól, gondolom ezért hamizta a kölköket.
Na szóval a 4es alomban a tesók elékezték élve enni az egyiket, a hátáról a bőrt teljesen le ették, és egy fél percig lehetett a bordáját is látni, meg egy vékony hártya tartotta össze, és még élt. Különválasztottuk, és próbáltuk gyógyítgatni, és egy idő után a bőr is visszanőtt, aztán később szőr is nőtt a hátán.
De az első adandó alkalommal megszabadultam az összestől, oda adtam egy házaspárnak őket.
Soha többet nem lesz hörcsögöm. Tényleg nagyon aranyosak, és szépek, de amiket csináltak növényevő létükre...brutálisak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!