Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ette meg a hím a saját...

Smtke kérdése:

Miért ette meg a hím a saját újszülött kölykét?

Figyelt kérdés
Van két aranyhörcsögöm és amikor pont megszülte a nőstény a kölykeit,akkor egyből a hím oda ment és elkezdte enni az egyiket.Nem érdemes egybe tartani őket addig amíg fel nem nőnek a kölykeik?
2012. jan. 15. 20:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul, főleg első szülésnél, vagy ha túl fiatal a pár, esetleg nincs megfelelő búvóhely és a környezetet stresszesnek érzik. Vagy még fehérje hiánynál is szokott ilyen lenni. Ilyenkor érdemes a hímet elkülöníteni.
2012. jan. 15. 20:06
 2/9 anonim válasza:
100%
A hím területfoglalónak érzi az új jövevényeket.
2012. jan. 15. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha terhes már az anyahöri, már akkor külön kellett volna tenni a hímet...A hím többnyire megeszi a piciket, ezért kell külön tenni!

Az anyának pedig rengeteg fehérjét kell ilyenkor adni minden nap, mert ő is megeheti akkor a piciket! Főtt tojás, tejföl, főtt vagy sült csirkehusi, túró, sajt...stb.!!

És még az is fontos, hogy legalább 2 hetes korukig nem szabad zavarni őket, még ki sem szabad addig tisztítani a kuckójukat! És dupla adag gyümit és zöldséget adni az anyahörinek, ilyenkor több vitaminra van szüksége és folyadékra!

2012. jan. 15. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem dzsungáriai törpehörcsögöm van, és egy fialásnál sem ették meg a kicsiket, pedig a hímet soha nem választottam le.
2012. jan. 17. 17:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Ja és a kuckóját én simán kitakarítottam.

A két nagy hörit kivettem, a kicsiket meg óvatosan belekanalaztam egy tálba, amibe forgácsot raktam.

Mikor kész volt a terrárium, visszaraktam a helyére a kicsiket, és csak utána nagyokat.

De, ha nem bízol ennyire a hörikben, azt is csinálhatod, hogy csak azt a rész nem takarítod ki, ahol a kicsik vannak, a többit meg igen.

2012. jan. 17. 17:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2012. jan. 18. 19:06
 7/9 anonim ***** válasza:
A fiú hörcsög gyakran megeszi a kicsiket. Ezért már fialás előtt külön kell venni az anyától.
2012. jan. 24. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:

SZia!

A hím hörcsögöt nem szabad egybe tartani a a nősténnyel ami hasas...Mivel megeszi! Így vana macskáknál...a bak macska nem eszi meg de megfojcsa, vagy elviszi...a hörcsög pedig megeszi..mert ő í főnék és a területét védi, tudja, h új tag van..és azért eszi meg! (:

2012. jan. 24. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:

A hím hörcsögöt el kell tőle választani. Amúgy pedig az anyuka is ugyanúgy megeheti a kicsiket sőt ha nagyobbak a kicsik is eszik egymást...

Nekem volt 21 hörcsögöm 2 nőstény fialt. az eggyik 4 et a másik 11-et.

Egyszer csak a 11-es alomból elkezdtek fogyni a kicsik.. azt hittem, hogy a macska lopkodja őket, amikor egy éjszaka kimentem hozzájuk, és ott volt egy kis höri fej nélkül, és még mozogtak a lábai.

Az anyuka ette őket.

Azután már nőttek a 4es alomban ők sokkal nagyobbak meg egészségesebbek voltak, mert kevesebb született. A másik alomban teljesen legyengült az anyuka a szoptatástól, gondolom ezért hamizta a kölköket.

Na szóval a 4es alomban a tesók elékezték élve enni az egyiket, a hátáról a bőrt teljesen le ették, és egy fél percig lehetett a bordáját is látni, meg egy vékony hártya tartotta össze, és még élt. Különválasztottuk, és próbáltuk gyógyítgatni, és egy idő után a bőr is visszanőtt, aztán később szőr is nőtt a hátán.

De az első adandó alkalommal megszabadultam az összestől, oda adtam egy házaspárnak őket.

Soha többet nem lesz hörcsögöm. Tényleg nagyon aranyosak, és szépek, de amiket csináltak növényevő létükre...brutálisak voltak.

2012. jan. 24. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!