Mit tehetnék? Tegnap este meghalt az egyik tengerimalacom és most a másik az anyukája egyedül van. Nagyon megvan rémülve. Mit tehetnék? Hagyjam esetleg magára amíg túl jut rajta?
EGY HATALMAS TÉVHIT!!! A TENGERIMALAC NEM ESZI MEG A KÖLYKÉT KEDVES ELŐTTEM SZÓLÓ!!!! SZERINTEM MÉG SOSE VOLT MALACKÁD!!!!
És kedves kérdező ne hagyd egyedül anyácska malidat, mert elpusztulhat a magánytól, erről már hallottam, de hogy megenné a kölykét arról még nem :S
A tengerimalacok nagyon érzékeny, közösségi lények, ha csak ketten voltak, akkor biztos h besokkolt attól, hogy elpusztult a kölyke, valóban belebetegedhet.
Szerintem venned kéne neki sürgősen egy kölyök, 1-2 hónapos malackát. Egyedül biztos nem fog túljutni a történteken, társ kell neki.
Azt is figyelned kellene, hogy rendesen eszik-e, tartja-e a súlyát nehogy ő is beteg legyen.
Fentebb kommentelőnek: azért nem rázta meg a malackáidat a társuk halála, mert többen voltak, ha kettőből pusztul el egy, nagyon valószínű, hogy a másik depresszióba esik.
Ha egészségesnek tűnik, tapasztalatból mondom, hogy ha tudsz, minél hamarabb szerezz mellé azonos nemű fiatal malackát.
Minél később kap új társat, annál zárkózottabbá válhat és félni kezdhet tőled és még a fajtársaitól is, és szomorú kis élete lesz egyedül. Nem szabad hónapokig gondolkodni, mert minél később kap társat, annál nehezebben fog összeszokni vele. (Addig is foglalkozz vele naponta minél többet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!