Mit csináljak ha az egyik tengerimalacom bántja a másikat? (mind2 fiú)
Először csak egy tengerimalacunk volt, de anyukám hozott egy másikat, mert a kollégája már nem sokat törődött vele.Aztán az új tengerimalac elkezdte kitúrni a házából a régit(mert akkor még csak egy házikójuk volt,azt hittük jól elférnek.).Utána már karmolásokat találtunk a régi malacon,és véres sebeket.
Nekünk azt mondták lehet két fiút is együtt tartani.Lehet, hogy ez a baj?Elválasztani viszont nem tudjuk őket.Mit csinálhatnánk?Valamelyiket adjuk el, vagy vissza?
Szét kell őket választani.
Rokonommal is meg történt ugyan ez az eset és ők szétválasztották.
hàt szerintem ivartalanitàs lenne az egyik legjobb megoldàs:)
vagy ha az egyiknek talàltok egy uj helyet... és akkor csak az egyiket ivartalanitjàtok és amellé hoztok egy kislànyt
még az is lehet hogy kicsi a helyük vagy tul kicsi a korkülömbség
Én úgy tudom,hogy lehet két fiút együtt tartani,de legalább fél év korkülönbségnek kell lennie,hogy ez megalapozza a dominanciát.Nekem 2 lány tengerimalacom van,ők sem bírják egymást,csak nálunk nincsenek vérengzések,csak kiturja az egyik a másikat,meg berregnek egymásra.
Sztem az ivartalanítás megoldaná a helyzetet.
Vagy mekkora helyük van egyáltalán,és hány kuckójuk?
A malacok közt van sorrend, azért csak az egyiken vannak sebek, mert ő az alárendelt és a gyengébb. Minimum 6 hónapos korkülönbség akkor működik, ha a kisebb 2-3 hónapos, vagyis az idősebb apáskodni fog a kölyök fölött. Ha kb. azonos súlyban vannak, akkor dominanciaharc várható.
Szerintem is elég lenne az egyiket ivartalanítani, a verekedőset. Elég komoly a dolog, ha sebek vannak az egyiken, sürgősen be kell avatkozni.
Mekkora a ketrec? Két malacnak 100x50 cm-es kell.
A tengerimalac, ha 600-700 gramm körül van, akkor kb. 5-6 hónapos, és lehet ivartalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!