Miért remeg még mindig a tengerimalacom, amikor kiveszem? Kb másfél hónapja van nálam. Nem tőlem fél, van hogy magától jön az ölembe az ágyról.
Nem hiszem hogy fázik, a tengerimalacok nem szeretik a nagy meleget, mert nincs verejték mirigyük, csak a fülükön tudnak lehűlni. Majd hozzászokik ahhoz hogy kiveszed,másfél hónap nem sok. Lehet hogy éppen örül. Az én malijaim is szoktak egyfajta remegő berregő doromboló érzést nyújtani pl mikor simizem őket.
A számára megfelelő környezeti hőmérséklet a 16-20 C0, szobahőmérséklet. Ügyeljünk arra, hogy hirtelen hőingadozásnak ne legyen kitéve. Ha nem lakásban tartjuk, a tengerimalacnak szánt helyiség hőmérséklete ne szálljon 10-12 C0 alá, s ami a legfontosabb, jól szellőztethető, de huzatmentes legyen. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a tengerimalac jobban tűri a hideget, mint a meleget, ugyanis nincsenek verítékmirigyei. Stenotherm szervezete van, így a hőmérsékleti ingadozásokra érzékeny. Ezért ügyeljünk arra, hogy a helyiségben tűző napsugár ne érje, és forró nyári napokon ne tartsuk kinn a szabadban.
Elfelejtettem kérdezni, hogy veszed ki a ketrecéből??
ROSSZ FOGÁS
A legtöbb kezdő felülről közelíti meg a tengerimalacot, amivel nagy riadalmat kelt benne, hiszen ő egy zsákmányállat, és ekkor fél, hogy megragadja egy ragadozó madár. Így ha ki akarjuk venni, akkor oldalról közelítsük meg a malit. Kivételkor ne csak átfogjunk a malackán, hanem finoman a mellső lábai alá nyúlva megemelni a malacka elejét, a másik kezünkkel pedig a még földön álló malac popsija alá nyúlva tudjuk felemelni. Tartáskor fontos, hogy a malac a lábán támaszkodjon, vagy az egész hasát aláfogva támasszuk.
Beszélj hozzá ha megközelíted, én éles hangon szoktam úgymond sipítozni nekik, így tuti számítanak rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!