Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Más törpenyuszi is ilyen?!

Más törpenyuszi is ilyen?!

Figyelt kérdés

Az enyém 2 hónapja van nálam, 3 hónapos kisfiú.

Ölben nem szeret lenni, csak a földön lehet simogatni. Ha ölbe ültetem, egyből lepisil és akkora marék bogyót rak az ölembe, hogy elmondani nem lehet. Egyébként a lakásba nem piszkit, nem pisil, csak ha ölbe kerül.

Néha megkattan, és a ketrecébe beszalad (ha otthon vagyok ki van engedve) és hisztizik, azon a kis helyen vergődik és csapkod. Pedig olyankor is van vele foglalkozva, nem éhes, nem szomjas.

Már az eladáson gondolkodom. Azt hittem bújósabb állat, de így, hogy a kanapére sem merem felengedni, mert egyből odapisil, így nem lehet babusgatni.

Jah, és mindent megrág. Legutóbb az egerem vezetékét rágta el, mert épp lelógott a laptoptól...

2011. dec. 20. 12:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Szépen kérlek, add el, vagy ajándékozd el valaki olyannak, aki ért a nyuszikhoz, és még szereti is az állatokat! Miért nem néztél utána mielőtt felelőtlenül elvállaltál volna egy kisállatot!Nem mondod, hogy rág?? Egy nyúl???!!!!! Mit gondoltál? Ajánlom Neked a plüss nyuszit!!!! Más állaton ne is nagyon gondolkodjál!!! Az enyém a hangszóró zsinórját rágta el. De én megtanultam szó nélkül, h. nem hagyom lógva a vezetékeket! Nem bújós? Mit szeressen Benned? Azt hiszed nem érzi, h. nem kívánatos vendég nálad?
2011. dec. 21. 09:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha a rosszaságok listáját nézzük..

Ez mindössze egy fél délután alatt történt, a volt albérletemben, amíg nem volt teljesen nyúlbiztos a szoba.

Felugrott a TV mellé, megcsócsálta a TV kábelét. Ott volt egy kölcsönkapott könyvem, amit körbeszegett a fogával és voltak oldalak, ami szanaszét volt tépkedve belőle.

Tudod mi volt az első gondolatom? Nem az, hogy a büdös dög szétrágta a kábelt és mennyi kárt tett.

Hanem az, hogy úristen hogy lehettem ilyen hülye, hogy erre nem gondoltam és de jó, hogy nem történt semmi baja és nem rázta meg az áram!

2011. dec. 21. 09:46
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek itt a többséggel... Add el szerencsétlent, neked nem való nyuszi. Mielőtt nyulat viszel haza, tájékozódni kell az igényeiről, a viselkedéséről. És igen túl kell esni a kellemetlen helyzeteken is! Ez nem csak a nyúllal, hanem minden állattal így van! Ha ezt nem tudod elfogadni, ne tarts állatot. Ő egy kis érző lény, akit nem lehet csak úgy adni-venni, hiába gondolja úgy az ember, hogy ő ilyen mindenható, és bármit megtehet egy kis állattal, mert az nem tud mit tenni ellene. Ami a tiéd, azért felelősséget kell vállalni, akkor is ha kellemetlen. Ha nem tájékozódtál, meg is érdemled, hogy szétrágta a kábeleket, alap dolog, hogy ezeket a nyúl elől el kell zárni. Igen, az enyém is szétrágta az ipod töltőmet, meg a telefontöltőmet is, amikor nem vettem észre, hogy leestek a földre. Igen, felment az ágyra, és rápisilt, rákakilt. Ivartalaníttattuk, azóta soha nem kakilt-pisilt az ágyra. Igen, rohadt sok gond volt vele az ivartalanítás után, mert kiszedte a varratait stb. Most is idegesítő, hogy vedlik, és még a kajában is szőr van kb. És JÉÉÉÉÉ... Soha egyetlen percig sem fordult meg a fejemben, hogy túladok rajta, mert imádom, a család része, felelősséget vállaltunk érte, szeretjük, és gondozzuk. Képesek voltunk hónapokig tanulni a nyúl tartásáról, viselkedéséről mielőtt hazahoztuk volna. Képesek vagyunk most is tanulni róla, amikor valami új helyzet adódik vele. Képesek vagyunk arra, hogy ha baja van, nem leülök a gép elé megkérdezni, hogy a nyuszim haldoklik, mit csináljak? Hanem fogjuk és elvisszük állatorvoshoz azonnal, ha valami történik. Szóval ha annyit SEM tudsz, hogy amikor a nyúl "hisztizik, azon a kis helyen vergődik és csapkod" az nem hiszti, hanem jól érzi magát, és vidám, akkor tényleg add oda valakinek azt a szerencsétlent, aki ért hozzá legalább minimális szinten, és tudja gondozni, mert nálad biztos, hogy nincs jó helyen!
2011. dec. 21. 09:55
 14/25 anonim ***** válasza:

Különben én 4x vettem új telefontöltőt, mert észre se vettem és lerángatta a helyéről. Most már egy másik szobába viszem át mindig, amikor kiengedem (oda nem mehet be).

Még valamikor amikor megkaptam, bemászott a gép mögé és elkezdte rágni azt a főáramos kábelt.. Azt hittem ott kapok szívrohamot, teljesen besz@rtam, nehogy valami legyen a nyúlnak.. Szerencsére csak a külsejét rágta meg, de még egy rágás és ott csapja agyon az áram :(

2011. dec. 21. 11:10
 15/25 anonim ***** válasza:
Belegondolni sem merek, mi lenne akkor, ha véletlen megbetegedne! Az a szemét állat, hogy merészelne ilyet csinálni, na nehogy azt gondold, h. elviszlek dokihoz, legalább nem lesz vele több gond, ha feldobja a bocskort. :P A szemét állat, h. merészel egyáltalán üríteni bárhol is, és megrágni a széthagyott sz@raimat....??? Igazi állatbarát vagy, büszke lehetsz magadra!! Persze nehogy elhidd amit a végén írtam!!!
2011. dec. 21. 14:25
 16/25 A kérdező kommentje:

Úgy látom én vagyok a szerencsétlen sz** ,talán nem is emberi lény, aki nem akar magára erőltetni egy olyan állatot, amivel csak a nyűg van, és nem tud az állat szeretetet adni.

Utána olvastam, minden nyulas oldalon csak a dícséret van, semmi negatívumot nem írnak. Ha igen, azt is csak jelentéktelen apróságként megemlítve.

Eleget szenvedek az életben (és az kövezzen meg érte, aki ha felvenné a cipőmet és végigjárná az utamat, utána még mosolyogna), nem fogok plusz szenvedést okozni magamnak.

Egyébként tegnap eladtam a nyuszit.

Mélyen megbántott egyes emberek kiírása. Ezért tart itt a föld, mert az EMBER-nél minden lejjebb van. Tipord nyugodtan a semmibe embertársadat, de egy elütött kiskutyát sirass meg...

2011. dec. 21. 16:49
 17/25 A kérdező kommentje:

*elírtam. Az Embernél minden feljebb van. Egy állat fontosabb. Az, hogy egy embernek milyen lelki fájdalmat okozunk a kimondott (leírt) szavainkkal, az már senkit sem érdekel.

Jól beolvastatok, gratulálok, ennyi örömötök legyen!

2011. dec. 21. 16:51
 18/25 anonim ***** válasza:

Nálad csak jobb gazdája lehet, szóval örülök, hogy eladtad!

Bocsi, de te nem tartozol az én szememben embernek.

2011. dec. 21. 16:54
 19/25 anonim ***** válasza:
91%

De tudod, kérdező, az emberiség azért tart itt, mert egy állatot semmibe vesz. Nézz már 1-2 videót arról, hogy mik mennek a vágóhidakon például.. Vagy szerinted teljesen normális dolog az, hogy egy ÉLŐ állatot felvágnak és hagyják, hogy elvérezzen, miközben épp a lábánál fel van akasztva? Vagy a kínai kutya-, macskapiacokra tudod hogy kerülnek az állatok? Nagyon kicsi ketrecbe kuporognak az állatok, teherautó tetejéről rugdossák le őket! mikor még ÉLNEK! Szerinted ez nem a legalja??

De nyugodtan nézz csak körül a szomszédoknál is. Én Budapest mellett élek, egy városba, mégis hallottam már, hogy a szomszédunk épp agyonverte a kutyáját.. Sajnos nem értem át időbe.. :(

Téged minősít, ha ezeket embernek tekinted. Tudod, ha magadhoz veszel egy állatot, akkor élete végéig felelősséggel tartozol érte. Ez olyan, mintha szülnél egy babát. Neked kell nevelni, te vigyázol rá, csak rád számíthat. Kire számíthatott volna szegény nyuszid ha nem rád?

Nagyon szánalmas a gondolkodásmódod, én őszintén sajnálom, hogy ennyire elkeseredett, érzelmileg szegény "ember" vagy. (és erre nem magyarázat az, amiken "keresztül mentél". Mindenkinek a saját problémái a legnagyobbak. Lehet, hogy rajtad kívül még több millió átment azon, amin te, mégse ilyen a felfogása. Ne másokat hibáztass a saját hibáidért.)

És kérlek, soha, semmilyen állatot ne tarts! És ne is szülj!

További szép napot neked! A depressziódat pedig kezeltesd!

2011. dec. 21. 17:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előzővel! Csak sajnáltatod és lejáratod magad a normális állattartók szemében.. Nehogy már egy ártatlan kis állattól várd az elsöprő szeretetet, amit amúgy is ki kell érdemelni! Keress fel egy pszichológust, te szerencsétlen balf@sz!
2011. dec. 21. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!