Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tennétek a helyemben a...

Mit tennétek a helyemben a nemkívánatos pici hörcsögbabákkal?

Figyelt kérdés
Az egész tavaly kezdődőtt.Kértünk két fiút.Erre kb másfél hónap múlva született 11 pici.Nagy nehezen egyet el tudtam ajándékozni,a többit nagy győzködés árán visszavették az állatkereskedésbe.Az anyát is elajándékoztam,mert ő harapós volt.Majd egy picit megtartottunk mégis,mert olyan édes volt,pont olyan színű amiket régóta szerettünk volna.És mert nálunk született.Külön tartottam őket.Egy nagy ládájuk van,ami el van választva.Van nekik kerék,itató minden ami kell.Időközben kiderült,hogy amelyiket megtartottuk nagy bánatunkra lány.Később arra is rájöttünk,hogy folyamatosan kimászik valamilyen módon a ládából,és kb fél órát kinnt tölt,majd visszamegy magától a helyére.Sajnos már többször átmászott a fíúhoz is.És nem jövök rá hogyan.Imént is onnan tettem a helyére.Viszont meggyőződésem,hogy már késő,mert szerintem vemhes lett.Nem akarok megint hörcsögszaporulatokat.Már sajnos utólag bánom,hogy a akkori picit megtartottuk.Mit tudok tenni?Valószínű nem veszik be itt sehova.Megölni én nem tudnám őket.Igaziból a fő apa a kedvencünk,ő olyan mintha értene mindent,valósággal szótfogad.Soha ki nem mászna,mégha tudna sem.Imádom az állatokat,de nem tudom mit tegyek?
2011. dec. 13. 12:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Azért ez az "elesős" hasonlat sántít. Állatot tartani azért nem olyan véletlenszerű és váratlan dolog, mint megbotlani, ergo akkor tartok meg, veszek, kérek stb. élőlényt, ha már tökéletes, biztonságos helye van. Nem egy nagy láda, amit kettéválasztottál, és amiből látnivalóan könnyűszerrel kijut. Akkor legalább fed le ráccsal...!

Amúgy nehezen tudom elképzelni, hogy egy hörcsögketrec nem lenne alkalmas, hogy szorult be?

2011. dec. 13. 13:23
 22/33 anonim ***** válasza:
*fedd
2011. dec. 13. 13:23
 23/33 A kérdező kommentje:

Zalaegerszegi vagyok.Ha érdekel valakit,akkor írjon.Egyébként a szülei hosszú szőrüek,szerintem a picik is azok lesznek.

Ezt az "elesős"dolgot úgy értettem,hogy ha tudom,hogy nem fiú,hanem lány,akkor nem kérem.Mert én két fiút kértem.

A rács és a rácson lévő mókuskarika közé szorult be a lába amikor még kisebb volt.

2011. dec. 13. 13:37
 24/33 anonim ***** válasza:

Ja, értem már.

Nem tudom, én akkor is ketrecpárti vagyok, be ehet rendezni teljesen biztonságosra. A mókuskerék helyett úgyis jobb, ha kiveszed naponta kicsit sétálni, játszani.

Én vagy megpróbálnám elajándékozni az anyát a kicsikkel egyszerre, vagy tényleg kialakítanék két bombabiztos hörikecót, és akkor nincs gond...

2011. dec. 13. 13:46
 25/33 A kérdező kommentje:

Hát igen.Sajnos most nem tudok nekik új házat venni.A régi ketrecet meg odaadtam a barátnőmnek.Az elég profi volt,de már mindegy.Amugy sokat vannak kinnt,asztalon,ágyon vagy rajtunk is. :-) Nagyon bírják.A mókuskereket nincs szívem kivenni egyiktől sem,mert ahogy észrevettem nagyon szeretik.

Amúgy van mindenük.Kaja,zöldségek,házikó,mókuskerék,koptató,itató,bujócső.Szerintem a hely is elég nagy.És nagyon szelídek.

2011. dec. 13. 13:55
 26/33 anonim ***** válasza:
:) Alkalomadtán esetleg a mókuskereket cserélheted nem rácsosra, hanem ilyen tömör furnérlemezre, az talán biztonságosabb. És ha lefeded őket ráccsal - hogy szellőzzön - akkor biztos nem szökik át.
2011. dec. 13. 13:57
 27/33 A kérdező kommentje:

Köszi! :-)

Mindenkinek köszönöm!Közben megfabrikáltam a helyét,remélem nem tud kijönni.Jól meg magasítottam a széleket.

Most már csak várnom kell.Lesznek-e picik,vagy nem.

2011. dec. 13. 14:11
 28/33 anonim ***** válasza:
Én nem hibáztatlak, látszik hogy törődsz velük, csak nagyon sajnálom ezt a helyzetet. :(((
2011. dec. 13. 14:47
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is terhesen vettem egy hörit díszállatkereskedésben. Senki nem tudta, hogy piciket vár. Pár napra rá le is fialt már ugye nálam. 8 egészséges picinek adott életet és felnevelte. 3-4 hetesen elválasztottam őket az anyjuktól és mindegyiknek vettem külön kuckót. Mindegyiknek megvan mindene. Megteremtettem nekik azt, hogy legyen legalább egy átlagos méretű ketrece mindegyiknek, amiben van házikó, etető, mókuskerék. Egyeseknek még csőrendszerük is van, meg vannak akiknek emeletes ketrece van. Nincs munkahelyem, a férjemtől csórtam a pénzt. 30 000 Ft-ból mindent megvettem a 8 picinek és most boldogan élnek nálam, gondoskodom róluk. Az anyukával együtt 9 hörim van. 1 picit most fogok nagymamámnak ajándékozni, mert kért, de még ígyis 8-an vannak. Ha igazán szereted őket, akkor próbálj gondoskodni róluk, ha már így alakult. Én is nagyon sokat veszekedem a férjemmel azért mert kialakult ez a helyzet, de nem hagyom magam és kiállok mellettük. Szegények úgysem élnek hosszú ideig, ennyit igazán meg lehet értük tenni, tudom hogy nálam jó helyen vannak!

27/N

2011. dec. 13. 15:50
 30/33 anonim ***** válasza:

Zalaegerszegről hogy tudna feljutni Budapestre?

Házi kedvenc lenne! :D

2011. dec. 14. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!