Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ma érkezett meg az új hörcsögö...

Ma érkezett meg az új hörcsögöm. Még sosem volt, ezért szeretnék pár tanácsot. Hogy tartsam?

Figyelt kérdés

Alapvetően olvastam/hallottam pár dologról, itt is,meg attól is,akitől vettem. Ő azt mondta,hogy imádja a hörike az olyan naprát, ami a madaraknak van(pörkölés nélküli), és, hogy abból egy marékkal megevett a kettő(nekem 1 van). Mennyit adhatok neki? Nem fog elhízni tőle? Még nincs két hónapos. Kisfiú dzsungi.

Milyen napszakban etessem inkább?

köszönöm előre is a válaszokat!

2009. máj. 13. 21:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nagyon aranyos, viseld gondját és szeresd nagyon.

A fiú hörik szelídebbek én ezt tapasztaltam.

Az hogy szaglássza a kezedet azt jelenti, hogy ismerkedik veled, és ha adsz neki valami finom falatot meg fog ismerni, és ha beszélsz hozzá akkor megszokja a hangodat is és arra is elő fog bújni.

Zöldségnek sárgarépát kevés salátát, almát őszibarackot adhatsz neki, majd ki fogod tapasztalni hogy mit szert és mit nem. A tyúkhúrt meg olyan dolgokat amit kintről adsz neki előtte mosd meg, és csak olyan helyről szedj ilyeneket ahol biztosan nem permeteztek, nem járnak autók. Ők nagyon picik és sokkal érzékenyebbek az ilyen dolgokra is.

Én naponta 1x adok neki enni lehet kapni kész kaját nekik, mindenféle magok vannak benne. 400Ft és több hónapra elég lesz neki. Általában egy kávéskanálnyit adok belőle neki, és azt mind össze szedi, és eldugdossa, nem eszi meg mindet.

Egy olyan kis házikó vagy papír doboz amire vágsz egy lyukat nagyon jó alvóhely neki, csak fölül zárt legyen, hogy el tudjon bújni és biztonságban érezze magát.

Vizet adjál neki lehet kapni itatót, de az enyém még sosem ivott belőle. Van amelyiknek elég annyi víz ami a zöldségekben van. Viszont nyáron szeret pocskolni, gondolom rájött, hogy tudja hűteni magát. De azért nem szabad megfürdetni.

2009. máj. 13. 22:04
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm,ez nagyon hasznos segítség volt!

Máris imádom,olyan édes:)

Epret kaphat? Csak kiváncsi vagyok!

A papír dolgokat szétrágja nem? Az nem baj? Persze,csak olyan füvet kap,ami nem permetezett és nem benzingőzös. Most ébredt fel,tömi az almát:)

Gondoltam arra,hogy egy nem permetezett fa egy kicsi ágát beteszem neki rágókának. Az jó erre? Vagy mit javasoltok?

2009. máj. 13. 22:08
 13/19 anonim ***** válasza:

Adhatsz neki főtt tojásfehérjét de ne sokat, háztartási kekszet, kb egy bors szem nagyságút, ne többet, pörkölt napraforgómagot ne adj neki. Mogyorót (ne sósat, hanem amit te törsz meg) diót, picike sajtot (kb annyit mint kekszet) az enyém imádja a tejcsokit, de azt csak hetente 1x adok neki és csak nagyon keveset. Ha az ilyen finomságok illatát megérzi nem is kell hívni rohan egyből a kezemhez.

Nagyon aranyos a kis Danika...

2009. máj. 13. 22:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a dicséreteket!

Oké,ki fogom próbálni. Akkor a "madárnaprát" hol tudnék neki venni? Kisállatboltba tartanak ilyet? (holnap megnézem.) Kapni fog zöldséget,gyümölcsöt biztosan. Olyan édi,ahogy az almát majszolja:)

2009. máj. 13. 22:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen kisállat boltban kapsz neki való eledelt, abban van vitamin is.

A papírt szétrágja, fészket épít belőle, csak ne újságpapírt ad neki, mert azon a festék mérgező. Papírzsepi (nem illatosított), wc papír, vagy konyhai papírtörlő nagyon jó fészekanyag neki.

Rágófát is adhatsz neki, de olyan ágat ami nem mérgező.

Én szőlő ágat tettem neki (persze megmosva, még az első permetezés előtt).

2009. máj. 14. 09:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia!már felesleges válaszolnom a kérdésre mert látom már mindent megtudtál!csak szeretnék nagyon gratulálni hozzá MERT NAGYON NAGYON ÉDES! =) Gönyörű kis állat!Nagyon hasonlít az enyémhez :)
2009. máj. 14. 14:51
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pattogatott kukoricát lehet neki adni? Amikor csináltunk és érezte a szagát, szegénykém úgy nézett. Nem lesz beteg?

Sajnos nem volt a boltban csak aranyhörinek volt kaja, törpének nem... De ezt is megeszi,nagyon örült neki. Már mászik a kezembe, elveszi a kaját, ha szólok neki figyel azonnal. Tündéri. Azt hittem több idő kell ehez... Vagy csak jól választottam?:)

2009. máj. 14. 18:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Adhatsz neki pattogatott kukoricát.Az nagyon fontos,hogy ciprusféléket ne adj neki(Például:citrom narancs)Epret adhatsz neki nagyon szereti.Nagyon édes a kis hörcsögöd.Jó hörizést!:)

Baby

2009. máj. 15. 18:14
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Mivel boltban vagyok gyakorlaton, hoztam neki egy kis retket, káposztalevelet(ezt kaphat?), petrezselyemgyökeret. Már nagyon szelíd a kis hörikém, és imád mókuskerekezni.

2009. máj. 15. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!