Degum elszökött! Bebújt a szekrény háta mögé! Valami ötlet, hogy tudnám kicsalogatni?
Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 22:13
1/9 anonim válasza:
Hát, ha a kajára, finomságra nem jön elő, hagyd. Előbb-utóbb előmászik, valószínűleg akkor, ha sötét lesz, és elülnek a zajok, a mozgás.
3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! erre én is gondoltam :) meg a másik degum a ketrecében van, gondolom miatta is elő fog jönni előbb-utóbb:) vagyis remélem... anyum nem örülne neki ha nem tudnám kicsalni onnan :D
2011. nov. 23. 22:21
4/9 anonim válasza:
Ülj le a szekrénytől pár méterre, vegyél magadhoz a kedvenc eleségéből, és várj. A legfélősebb, vadabb degu is elő fog jönni kis idő után megnézni, mi a helyzet. Szórj magad köré egy kis kaját. Vagy el kezd enni, akkor könnyen meg tudod fogni, vagy amikor a közeledben van, akkor "csapj le" rá, de azért óvatosan fogd meg. Amúgy nem szoktad kiengedni őket?? Mert a deguk nagyon igénylik.
6/9 anonim válasza:
Én a patkányomat úgy csaltam ki hogy kajaropogtató hangokat csináltam (száraz kenyérrel), arra felfigyelt kibújt, de közelebb csak a sajt jónagy szagára jött, és nagyon gyorsan elkaptam. Nem volt ám egyszerű... gondolom a degu is hasonló félős ha nincs hozzászokva a dolgokhoz.
Gyakrabban engedd ki, akkor megszokja majd és örül is meg el sem fog bújni, meg benned is bízni fog idővel. Csak előtte zárd el az ilyen bebújós helyeket.
7/9 anonim válasza:
A degu kíváncsi egy jószág. Ki fog jönni előbb utóbb, ha máskor nem, akkor akkor amikor már nagyon éhes. Nekem ez a kajás dolog nem jött be. Kijött és rávágtam a lavort:D (persze felfordítva, nehogy baja legyen). Elég szép vadászatokat lerendeztünk miatta. Ha kijött tegyél oda valamit hogy vissza ne bújjon. Amúgy eléggé ijedősek is, zörgesd belülről a szekrényt, hátha kijön:)
8/9 hatargi válasza:
Lavór??? Ez joooóóóó :D
Én egy hengert szoktam letenni kb 80 cm hosszú. Mivel kíváncsi rövid időn belül belemászik.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket. :D este csak kibújt odajöttt megszaglászni és akkor gyorsan elkaptam :D az igaz hogy mostanság nem voltak kiengedve, sajnos sokszor nem vagyok itthon csak esténként, és anyum fél tőle. a másik degu sokkal bátrabb ő nem a szekrény mögé bújik, hanem visszamegy a ketrecébe :)
2011. nov. 24. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!