Hogyan védhetném ki, hogy ne koszoljanak ennyire?
Imádom a nyuszijaimat, de borzalmasan kitúrják a forgácsot a ketrecből. Reggelre olyan a szobám, mint egy koszfészek, meg nappal is, mikor nincsenek kint. Már arra is gondoltam, hogy folpack-al körbetekerem a ketrecet egy olyan 10-15cm magasságban, de hát az milyen már? Meg úgyis lerágnák.
Egyébként csak forgácsot lehet alájuk tenni, vagy mást is?
Köszi előre is!
Nem vagyok nyuszi gazdi, bár egyszer megfordult a fejemben, hogy én is beszerzek egyet... Lehet, hogy hülyeség, de úgy nem lehet nyulakat tartani, hogy a ketrec folyamatosan nyitva, ők szabadon-jöhetnek mehetnek, és a nyúl wc-be intézik a dolgukat.
Vagy ami még elvetemültebb, hogy ketrec nélkül, csak úgy szabadon egy nyúl wc-vel a lakásban?
Nálunk a falhoz van betolva egy sarokba, és a fali oldalon kantonlapok beszúrva, hogy a falat ne tegye tönkre, ha pisil, vagy valami lédúsat eszik. A ketrec alján nincs semmi mert kitúrja maga alól, csak a sarokwc-jében van fapellet, de azt nem turkálja. A ketrec előtt van egy kis rongyszőnyeg, hogy ha kiugrik ne csússzon el a padlón, és a külső szénatartó miatt, is, hogy odapotyogjanak a kihullott szálak. Hetente takarítom, de nincs kosz körülötte.
Szerintem a forgács a gondok forrása, egyébként is poros, és nem tesz jót a nyulaknak, és ha már szobatiszták, akkor elég csak a wc-t almozni (inkább pellettel, mert attól nem lesz bajuk, ha rágcsálják). Alájuk pedig nem muszáj bármit is tenni, mert sok nyúl egyáltalán nem igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!