Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért Büdös a nyulam?

Miért Büdös a nyulam?

Figyelt kérdés

MIért lehet büdös a nyulam? Már több mint 1 hete nállam van egy kisseb nyúl, és hát eddig nemvolt nyulam, de az utóbbi 3 napban nagyon büdösnek találom, ez miért lehet? az ürüléke is megváltozott...

forgács van alatta, és rendszerese takarítom is.

2011. okt. 18. 19:41
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
köszönöm....
2011. okt. 18. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Szia! Benti nyuszi, vagy kinti? Én a forgács alá teszek univerzális(nyuszi alá is való) almot is. igaz, hogy 1600 Ft, de 10 kg-os, nagyon sokáig elég. Forgácsos almot meg csak a wc-jébe teszek, nem az egész ketrecbe. Az alom magába szívja a pisit is, meg a szagát is. Persze azért minden nap ki kell cserélni, de egyszerű, mert csak a "nyuszibudit" kell naponta átmosni. Én a ketrecet hetente egyszer mosom le, de akkor rendesen mosószerrel. Egyébként csak kiseprem, áttörölgetem, ha szükséges. De ha tisztán tartod, és még a széklete is más, mint szokott és mégis büdi, akkor el kellene vinni a dokihoz, nehogy valami baja legyen, mert sajnos nagyon hamar lehet nagy baj. Fogkoptatónak lehet venni koptatókövet, ez nálunk nem jött be, de a körtefa, fűzfa ágat imádja rágcsálni, levelestől, mindenestől. Persze előtte megmosni, megszárítani. Kenyeret nem javasolnak, nem nyuszónak való! A széna nagyon fontos!!
2011. okt. 18. 23:24
 13/23 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a nyuszi? Lehet, hogy ivaros lett, azért büdösebb a pisije/kakija. Kenyeret, stb. ne adj neki, TILOS! Pár kérdéssel lejjebb leírtam, hogy miért.

Amúgy a forgács nem a legjobb alom, nem szívja annyira a nedvességet, poros, ami nem jó a nyuszi szemének, orrának stb. Szóval sorolhatnám az okokat. Fapellet viszont nagyon jó váltás lenne. Iszonyatosan jól szívja a nedvességet, semlegesíti a szagokat. Fressnapfban lehet kapni, vagy mostanság már akár tescoban is (tescoban gyújtósként kell keresni és fabrikett néven, jóval olcsóbb, mint a fressiben).

Ha kérdés van írj nyugodtan, jó pár éve nyulazom és amit tudok, tenyésztőktől tudom...

2011. okt. 19. 10:05
 14/23 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.. hogy érted h az ürüléke megváltozott? Állagra? Milyen lett?
2011. okt. 19. 10:13
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hát a nyuszi korát nem tudom pontosan, pár hónapos lehet, ahonnan elhoztuk ott a nyulak csak zabot árpát kukoricát és kenyeret kapnak meg minden olyasmit ami megmarad a főzésből, krumplihéj, káposzta, stb.... kenyeret is sokat kapnak. A nyulat bent tartom a szobámba van egy jó nagy ketrece....

Az ürüléke ilyen hoszúkás lett eddig meg kemény bogyókból ált, most meg puhább sokkal, de viszont már nem folyós...

2011. okt. 19. 10:37
 16/23 A kérdező kommentje:
Hát nekem első nyulam, és ezért nem nagyon tudtam mit lehet és mit nem, csak amit olvastam, de nagyon sokszor ellentmondanak egymásnak a különböző források.
2011. okt. 19. 10:38
 17/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, ezek, amiket leírtál a legtöbb tilos :(

Ezt olvasgasd el: [link]

Ezen az oldalon amúgy mindent megtalász és minden infó helyes. Ilyen szőlőfürtszerű akkor a nyuszi ürüléke, ez tulajdonképpen a lágybélsár. A nyulak 2x emésztenek, ez azt jelenti, hogy ami ilyen szőlőfürtszerű lágybélsár, azt ők újra megeszik (tudom undorító, de ez van), ebből nyerik vissza az tápanyag valódi értékét. Alapból ezt nem is látjuk sokszor. Ha meghagyja, az nem jó, mert túl sok felesleges dolgokat kap és a szervezet nem képes újrahasznosítani. Ha még pár hónapos, inkább szoríts vissza mindent. Kapjon tápot és széna legyen mindig előtte, valamint víz. 3 hónapos kora után a fenti honlapon említett zöldségeket/gyümölcsöket megpróbálhatod adni neki.

Ezeket, amiket leírtál, tényleg ne :(

2011. okt. 19. 11:07
 18/23 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget, akkor csak tápot és szénát adjak neki, majd?
2011. okt. 19. 11:18
 19/23 anonim ***** válasza:

Igen, és vizet. Aztán kicsit később megpróbálhatod hozzászoktatni a zöldségekhez/gyümölcsökhöz, azokhoz, amiket ezen a fent említett honlapon találsz :)

És tényleg érdemes a forgácsot fapelletre váltani, nagyon jól szívja a nedvességet és a szagokat (nekem elegendő heti 1x cserélnem)...

Szobatiszta már egyébként?

Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan privit is!

2011. okt. 19. 11:26
 20/23 anonim ***** válasza:

Heti egy takarítás elég a pelletnél? Nálam két nagyobb alomtálcája is van, de kétnaponta cserélem. Bár az tuti, hogy így semmilyen szaga nincs! A nyuszi teljesen szagtalan, de az alomtálca környékén sem lehet érzeni semmit. Takaríthatom ritkábban is? Jó lenne....

Amúgy kérdező! Tényleg sokat kéne még utánaolvasnod a dolgoknak, mert rengeteg alapvető hibát követsz el, s ezt nem rosszindulatból mondom! Nézz utána a tartásnak, etetésnek, sokat tanulhatsz másoktól.

2011. okt. 19. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!