A tengerimalacom vizelete piros színű a forgácson. Mi baja lehet? Help!
Figyelt kérdés
Ha zsebkendőt nyomok hozzá, akkor olyan pirosas lesz az is. Vagy 3 napja van nálam, gőzöm sincs mit evett azelőtt. Nálunk úgy tűnik rendesen eszik (most is zabál:) úgy látom már betakarított egy 2 cm széles kígyóuborka darabot, evett magot is és olyan marék füveket eszik meg hogy csak lesünk). A volt helyén kint tartották. Olyan 16-20 cm és kb fél kiló (nem tudom mennyi idős lehet pontosan, csak azt hogy még fiatal és valószínűleg nőni fog). Még sose volt tengerimalacom. Orvos? Vagy várjak, hátha majd elmúlik és csak azért van mert még fiatal? (neten olvastam hogy akkor minden ok nélkül is lehet ilyen) (Félek hogy drága muri lenne a doki sajnos:( ) Pontosan még azt se tudjuk hogy fiú vagy lány e(ma hagyta egyedül hogy a hátára fordítsam kicsit, akkor láttam hogy van kis cicije a hátsólábánál, de attól még nem 100 hogy lány)2011. okt. 12. 21:57
1/15 anonim válasza:
Szia! Én nem értek a tengerimalacokhoz, de a véres vizelet nem játék! Én mindenképpen elvinném állatorvoshoz, hisz felelősséget vállaltál érte azzal, hogy magadhoz vetted... Üdv!
2/15 anonim válasza:
Malim még sosem volt, de nyuszim az van. Náluk jellemző, h az elfogyasztott táplálék is meg tudja fogni a vizeletet.
Szóval ha evett erős színű valamit (pl. cékla), akkor attól esélyes. De ha neten írták, h előfordul ilyesmi, akkor gondolom úgy is van.
3/15 anonim válasza:
Ja, és ha mégis kételyeid lennének, inkább vidd el dokihoz (akár drága, akár nem), meg gondolom mikor megvetted, azért tisztában voltál vele, h ilyesfajta dolgok is járnak egy háziállattal.
4/15 anonim válasza:
Lehet hogy húgykő. Az én tengerimalacom abban pusztult el :( De ő már öreg volt sajnos. A húgykő tünete a tengerimalacoknál a véres vizelet. De zsepit ne nyomj hozzá, lehet hogy fáj neki. Vidd orvoshoz. Mondjuk az én malim mikor lebetegedett, nem evett már ennyire, mint a tied, csak feküdt egy helyben.
5/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, itt annyi malacos van gondoltam hátha tapasztalt valaki már ilyet. Nem tudom hogy evett e valamit. Mikor idehoztuk, azóta ilyet pisil. Nem vettem észre hogy fájna neki. Csak ma, hogy kitakarítottam a helyét a friss forgácson nagyon látszott. Úgy tudom (azt is olvastam) hogy a malackák nem véresen menstruálnak:) Meg olyan fira,mert eleven (valamelyik nap ki is szökött és 1 napba került mire elkaptuk:s) és eszik is rendesen.
2011. okt. 12. 22:09
6/15 A kérdező kommentje:
Kaptam amúgy és gőzöm sincs hol van olyan doki aki nem röhög ki és küld el vele a francba:S
2011. okt. 12. 22:10
7/15 A kérdező kommentje:
Egyáltalán milyet kéne neki pisilnie? Sárgásat? fehéreset? barnása? Még inni nem láttam mióta itt van,lehet csak az lenne a baj? De akkor miért piros? Váá, megőrjít :S öreg vagyok én már ehhez:(
2011. okt. 12. 22:21
8/15 anonim válasza:
Szerintem várj vele egy kicsit hogy elmúlik e. Nem kell mindjárt a doktorbácsi 5000 Forintos tablettáit venni ha csak céklát evett. Ha nem iszik az már baj. mindenképpen próbáld itatni! És hogyha esetleg a jövőben lenne olyan problémája hogy letörik a foga, vagy nem akar enni akkor (Kicsit hülyén fog hangzani..) de bébikajával kell etetni :D Nem vicc. :D ilyen kis szuris cuccal a szájába nyomni (tű nélkül persze..) Visszatérve.. hogyha nem múlik el akkor tényleg el kellene vele látogatni az állatorvoshoz. :)
9/15 anonim válasza:
(Előző vagyok.D)
És nekem van tengerimalacom..:) 3 is...(nem elsők) ráadásul 2 a 3. lánya :)
10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Azt olvastam hogy fiatal korban is lehet ilyen. Csak megijedtem mert már így hoztuk. Zöldséget és füvet eszik, lehet azért nem iszik (vagy csak én nem látom) meg még kicsit félénk és meg van illetődve. Figyelgetem, ha valamit még észreveszek rajta, akkor elviszem. Remélem ha fel is fázott kicsit itt a melegben "kidolgozza" a szervezete:) Pont azután a pár nap hűvös idő után kaptam:S Remélem elmúlik mert nagyon nincs most erre sajnos pénzünk:S
2011. okt. 12. 22:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!