Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Adtok száraz kenyeret a...

Adtok száraz kenyeret a tengerimalacnak? Indokold a választ!

Figyelt kérdés
Egyik kérdésnél felvetődött, hogy sokan adnak száraz kenyeret a tengerimalacuknak. De én nem értem hogy miért. Van aki meg tudná indokolni normálisan? És kérem az is indokolja aki nem ad! Köszi!
2009. ápr. 27. 23:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
azért kell adni neki mert rágcsáló és imád ropoptatni és igen koptattja vele a fogát.miért szerinted mit kell adni neki húslevest.pacalt,pörköltet?
2009. jún. 2. 18:50
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves 18:50-es válszoló.

Úgy hiszem nem érted mire irányult a kérdés. Kenyeret nem KELL adni neki, hanem lehet.

A kérdést azért tettem fel, mert nem értem hogy miért adnak nekik kenyeret, amikor távol áll minden normális táplálékától, akár az általad "javasolt" húsleves,pacal és pörkölt is.

Én a malacaimnak szénát és lucerna pelletet adok fogkoptatónak(mellette van egyéb táplálékuk is). Ezek abszolút természetes táplálékok és hatékonyak is.

A széna folyton előttük van, napi 2x van szénafeltöltés, így nem szenvednek hiányt semmiből. A tengerimalac étrendjének a felét v. 3/4-ét amúgy is a szénának kéne kitennie, nem a magoknak,tápnak és gyümölcsnek. Az egyebekről mint kenyér,saláta,"fogkoptató kő" szerintem el lehetne felejtkezni.

Ha van elég izgalom a malac életében, nem fogja rágni a rácsot(kivéve amikor már nagyon izgul, mert hallja hogy nyílik a hűtő ajtó és jön a gyümölcs), nem fog unottan heverni egész nap, és ha kijön futkosni nem lefekszik, hanem felfedező útra megy, és ugrándozva fogadja a nagyvilágot.

Az én malackáim vígan elvannak, imádnak élni, szénát ropogtatni. Ugyanis nem silány minőséget veszek nekik, hanem mindig a lehető legjobbat kapják.

Nem tudom ki vagy és mit képzelsz magadról hogy bárkit így ki merészelsz oktatni hülyeségekkel, és egy komoly választ nem tudsz kinyögni.

Előre sajnálom a malacokat akik veled kénytelnek élni.

Caelestis

2009. jún. 3. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!