Adtok száraz kenyeret a tengerimalacnak? Indokold a választ!
Szia!
Az enyém nem eszi meg,csak rágcsálja,így koptatja a fogát!
Sziasztok!
köszi a válszokat!
Én az utolsó válaszolóval értek egyet. bár nem teljesen. halált szerintem csak az okozhat, ha végzetesen megpuffad benne a kenyér..
A koptatásra annyit kell mondjak, hogy láttam már hogy ráharap,és mint kés a puha vajon,úgy harapja át..szóval nem hiszem hogy annyit koptatna..readásul a hátsó fogai is állandóan nőnek, ahova sokatok szerint el sem jut a falat..
Van valakinek valami biológiai magyarázata, hogy miért éri meg etetni? vagy hogy mit használhat a koptatáson kívül?
előre is köszi!
Sziasztok!
ez előző témánál amin felvetődött ez a kérdés írta valaki:
A száraz kenyérben van kovász, stb, ami bizony csak addig száraz, amíg a malac gyomrán kívül van. Belül megduzzad a gyomorban található folyadékoktól és nyáltól. Káros, tilos. Ahogy a saláta is. A kertből szedett fű azonban hatalmas siker nálunk mindegyik malacnál. Igaz, ebben is válogatósak. Valamelyik csak a tyúkhúrt eszi, valamelyik meg a sima levelű füvet. Mikor hogy. :)
Na, én ezért sem adok nekik kenyeret. Tud valaki még ilyen indokokat? pro-kontra is jöhet. :) előre is köszönöm!
Volt egy malacom, 8 évig élt, naponta megevett egy nagy szelet száraz kenyeret.
Most négy malacom van, rendszeresen esznek kenyeret, semmi bajuk.
Fogkoptatásra még a vécépapír gurigát is mindig megkapják, kb fél napig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!