Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Denevér tartása otthon?

Denevér tartása otthon?

Figyelt kérdés

A padlásomon volt, egy denevércsalád, de egy kicsi kiesett, és a kertben, vergődve találtam... (max 4-5 napos) órákig kint voltam, de nem jött a mamája, repülni sem tud... Az állatvédők, csak hétfőn tudnának jönni, én egy 180X90 terráriumba tettem, kicsit evett szúnyogot, amit én fogtam :D

Szerintetek kibírja hétfő délutánig?

Tartási tippek?

2011. szept. 30. 22:43
1 2
 11/14 Platypus ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy tényleg fiatal az a denevér? Csupasz még, vagy szőrös? Mert egy kifejlett korai denevér pont akkora, mint amekkorát te találtál. Ha csak pár napos lenne, akkor még szopna, nem is tudna elfogadni rovartáplálékot.

Sokszor találnak az emberek hasonló történettel kis denevért, aminek az az egyetlen baja, hogy leesett a földre és onnan már nem tud felszállni. Fél méter magasságból viszont már simán szárnyra kapnak.

2011. okt. 1. 11:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Viccen kívül, télleg, akaszd fel egy fára.
2011. okt. 1. 12:33
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tegyünk, ha sérült denevért találunk?

Mindenekelőtt tartsuk szem előtt, hogy rendkívül specializálódott, repülő, változó testhőmérsékletű, rovarokkal táplálkozó állatokról van szó, így számos viselkedési és élettani tulajdonságuk eltér más, jobban ismert állatcsoportétól. Éppen ezért juttassuk az állatot mihamarabb szakemberhez (Szent István Egyetem Állatorvostudományi Kara, Fővárosi Állat- és Növénykert) vagy a legközelebbi nemzeti park igazgatóságára. A denevért lehetőleg kesztyűvel vagy rongyba csavarba emeljük fel a talajról, hogy védekező harapásukat elkerüljük. Itassuk meg szőlőcukorral dúsított friss vízzel, etessük lisztkukaccal."

Google a barátod. Tényleg.

2011. okt. 1. 22:26
 14/14 A kérdező kommentje:
Ma kivittem a kertbe, és egyszer csak elrepült! Nem tom miko tanult meg repülni xD na tök 8 :D
2011. okt. 3. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!