2-3 napos kisnyulakhoz nyúltam hozzá és véletlen a fészküket is feldúltam, az anyjuk nem engedi őket szopni! Most mit tegyek?
Szia!!
biztos hogy nem szoptatja őket? a nyuszi naponta egyszer szoptat 2-4 percig. nem tovább. akkor sem ha nem nyúlsz hozzájuk. szerintem hagyd őket az anyánál, hátha csak nem vetted észre,de etesd őket magad is. A legtöbb nyuszi eldobja magától a kölykét idegen szagra, de ha te a nyuszi gazdája vagy, akit régóta ismer,és szeret is, akkor kevesebb esélyed van erre. Minden esetre a szőr melegen tartja őket. Ne feledd, hogy a pisi-kaki ügyet is neked kell elintézni. (azért is jó ha benn maradnak, mert nagyobb korukban az anyjuk bélsarát elfogyasztva alakítják ki a bakrtérium flórájukat a beleikben. szóval igen hasznos ha továbbra is ott maradnak. A nyuszik tudtommal nem eszik meg a kölykeiket akkor sem ha elhagyták őket.
Sok sikert!
Caelestis
Am, lehet h most nagyon nagy hülyeséget írok, de azt nem lehet megpróbálni, h az anyanyuszit megfejik, márha télleg nem eteti őket?
Tudjátok, mint a tehenet. Csak mert annak pont olyan összetétele lenne, mint a nyuszitejnek, mer nyuszitej, cuclival meg lehet etetni, ha napi egyszer szoptat, hurrá, jobb mint egy gyerek, az anyus teje sem apad le, mert minden nap kiszedik belőle a napi adagot.
Én tudom h rendkívül hülyén hangzik, és nem is akkora egy nyúl, mint egy bocibú, de most komolyan, ha nagyon hisztizik, egy kicsit lefogják, rossz neki, de ennyit megér, valahogy el kell kapni a tőgyét... Na?
Mindenesetre, azt előre leírom, még mielőtt vki nagyon lehülyéz, h életemben nem láttam még szoptatós mamanyuszit, és h csak egy ötlet, amúgy meg sok sikert, vhogy biztos megoldható. :)
A nyuszit nem lehet megfejni...az nem úgy működik nála mint a tehénnél. a nyuszinak mindenféle hormonális hatás is szükséges ehhez, amit a kis nyuszik szopása, nyomkodása vált ki. te az életben nem fog kifejni 1-2apró cseppnél többet.
Mellesleg a tőgy típus a kérődző állatfajokra jellemző tudtommal, nem pedig a nyuszira.
Caelestis
A tőgyet már nyilván csak úgy írtam, minden hülyeséget nem kell komolyan venni :)
Am, oks lehet, ebben is van így logika, h sokkot kap, és nincs tej, a nyuszi néha eléggé különbözik a többi emlőstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!