Mi lehet az a kis lábán? És mit tehetnénk? :S Tanácstalanok vagyunk.
szerintem egy másik orvoshoz kell elmenni...
Másik doki.
Egyébként valószínűleg ún. talpfekélyesedése van, a forgácstól tud ilyen lenni. Lehet, hogy meg kéne próbálnotok pár hétig papírtörlőn vagy pelenkán tartani, de a másik orvos akkor is kéne!
Ha budapestiek vagytok, akkor menjetek a Talpas Állatorvosi rendelőbe (neten fent vannak!).
Igen, nagy az esélye hogy fekély. Akkor gyakori, ha valami gombás betegsége van a malacnak. Olvastam német könyvben, hogy griseofulvin kezelés jó erre, nem tudom Mo-n alkalmazzák-e.
Ha gennyes a fekély, akkor naponta tisztítani kell, kezeléshez tőgyinfúziós oldatok ajánlottak - ez utóbbi kapható is.
Egy gyakorlott malacos dokihoz kéne menni, ő biztos segít.
Bocsi, de a daganat szerintem hülyeség, mert abból nem lenne mit kinyomni. Ez egyszerű gennyes fekélynek tűnik, és nem annyira komoly, mint amilyennek így hangzik. Ettől függetlenül dokira szükség van, de pánikolni nem kell!
A papírtörlőt lehet, megkóstolja, de a miénk mondjuk nem érdeklődött iránta. Amúgy ha nem eszi nagy mennyiségben, akkor azért nem okoz semmi nagy bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!