Kinek mi a véleménye a japán táncolóegérrôl?
Nekem volt 3 nagyon aranyosak! Mindig futkároznak. Sajnos az egyik egy hónaposan meghalt, a másik pedig 6 hónaposan. De az utolsó több mint 2 évig velem volt:)
Arra kell figyelni, hogy több fiút nem lehet együtt tartani, mert veszekednek. Nálunk az egyik egér leharapta a másik farkát és leesett a farka fele.
Állítólag tanítani is lehet őket.
igen
aranyosak meg minden, de idegrendszeri hibásak->emiaatt forognak körbe-körbe.
Sajnos ezek az egerek nem tehetnek róla hogy ilyen mesterséges változtatást csináltak rajtuk és arról sem tehetnek hogy megszületetnek. Attól egy élőlény lehet még aranyos és lehet szeretni, bár igaz hogy nem kellene ilyet tenyészteni.
Az én egereimet egyébként nem én vettem, hanem "örökbefogadtam" őket, mert az a valaki megvette és nem törődött velük, nem etette őket. Ha már megszülettek éljenek boldogan. Mellesleg a sok futástól és körbe-körbe fogástól sajnos nem is élnek sokáig:(
Az első válaszoló
Nincs igazatok! Ha nem lenne rá kereslet nem tenyésztenék ki szerencsétleneket és akkor nem kéne szenvedniük! Aki pénzt ad értük egy üzletben akkor azzal jelzi hogy igen van rájuk kereslet és szaporítsanak mégtöbbet ezekből! Ha egy kisállatkereskedőtől megveszik az ugróegereket újabbakat fog "rendelni" de ha ott maradnak a nyakán akár évekig, soha többet nem fog belőlük kérni, hanem megmarad mondjuk a tengerimalacoknál akikből mindig van kereslet, és nagyon aranyosak és egészségesek!
Számít a tartás? Szerintem egy Dawn-kóros gyereknek aztán doszt mindegy hogy "tartják" otthon, attól még neki ugyanúgy fáj és ő még ugyanúgy beteg. Attól hogy eteted és rendszeresen tisztítod a ketrecüket és simogatod őket nekik ugyanúgy fáj és ugyanúgy küzdenek a pici agyukban az idegrángás ellen de nem tudnak mit csinálni. Amikor én fáradt vagyok és rángatja az ideg a szemhéjam órákon át, megtudnék őrülni tőle de nem tudok ellene semmit csinálni hiába akadok ki tőle. Ezek a szerencsétlenek meg egész testükben ránganak egész életükben!
Lelőném azt is aki kitalálta meg azt is amelyik pénzt ad ki érte!
Igazad van abban, hogy nem kellene ilyen állatokat venni, mert így még többet tenyésztenek ki. De én is és a kérdező is csak magunkhoz vettük az egereket, mert nem foglalkoztak velük.
Abban viszont nem értek egyet, hogyha valaki beteg nem lehet enyhíteni a fájdalmán. Értem ez alatt azt, hogyha törődünk velük (és amít artál a dawn kóros emberekkel), akkor érzik a szeretetet és nem csak a test de a lélek egészsége is nagyon fontos!
Első válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!