Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogy védhetnék meg két ártatla...

Hogy védhetnék meg két ártatlan nyuszit?

Figyelt kérdés
A családom felfogása teljesen más mint nekem. Nekem a nyuszi egy szinten van a kutyákkal, és azokkal az állatokkal amit nem eszünk meg. Nekik viszont annyit jelent mint egy csirke.Keresztanyámék kaptak két nagyon aranyos nyuszit. Azt tervezik, hogy mind a kettőt ... hamarosan. Próbáltam lebeszélni, őket de nem hallgattak meg és kinevettek. Még 1kg-ok sincsenek. Mondtam, hogy megvenném őket, de hajthatatlanok. Otthon van egy nyuszim már több mint egy éves. Oroszlánfejű törpenyuszi, lány és imádom, ezért nem bírom tétlenül nézni, hogy mit terveznek velük. A vőlegényem is támogat de még így is kevesek vagyunk.Segítsetek, kérlek.
2011. júl. 2. 01:06
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
öm az nem más hogy megveszed a boltban max nem klátod de amikor megveszed hus ként tekintesz rá nem mint pl disznocska husija én mindig gondolok rá evés közben...
2011. júl. 2. 10:00
 12/33 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy Mamáméknál is más volt szokás fiatal korukban, de ők engem annyira szerettek, hogy nálunk végelgyengülésnem haltak meg a nyuszik (rendes fehér házinyulak, egyszerre 1, 2 volt) Úgyhogy mondom, hogy egy gyerek hatással lehet ilyen esetben.

Hideg kiráz attól, amit itt írnak. A nyuszi egy gyönyörű, puha bundás, szeretnivaló állat - tényleg borzasztó pár deka húsért megölni, én meg nem enném, már olvasni is elég volt!!!!!!!!!!! Ahogy írtam, tuti ellopnám a nyulakat, vagy odavinnék egy kisgyereket a családból, esetleg szomszédból stb. bömbölni (kedvenc szomszédnéni unokája, akit imád keresztanyád??, Légy kreatív!!!)

2011. júl. 2. 13:32
 13/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a jó ötleteket, remélem sikerül megmentenem őket.
2011. júl. 2. 14:31
 14/33 anonim ***** válasza:
20%

De akkor menj el a csirketelepre és mentsd meg az aranyosan csipogó, pelyhes tollú kiscsibéket is!!

Meg a nagyszemű, aranyos bamba nézésű bocikát is.

Álszent....

2011. júl. 2. 14:34
 15/33 anonim ***** válasza:

A nyúl nem olyan mint pl a sertés? Ha már itt tartunk a sertés sokkal értelmesebb mint a nyúl. Csak éppen nincs olyan cuki. Ez nem valami logikus gondolkodás.

Aztán miben is más ha a boltban veszed? Megmondom: az, hogy a bolba került hús életében szenvedett a nagyüzemi körülmények között. Míg az akit otthon vágnak le, boldogan él amíg él, megvan mindene, jó esetben.

Kérdező, te gondolkozz ahogy akarsz, de értsd már meg hogy nincs jogod piszkálni őket! A saját tulajdonuk, azt csinálnak vele amit akarnak.

2011. júl. 2. 15:24
 16/33 anonim ***** válasza:

Most mit piszkálod a kérdezőt? Akkor te meg megeszed a kutyát-macskát, hogy következetes legyél és ne legyél "álszent"???

Csirkét, disznót kevesen tartanak háziállatként, nyulat meg sokan (házinyulat is, nem csak törpenyulat) nem igaz, hogy ezt nem lehet megérteni.

És igen, a cukiság is benne van a dologban - ez miért baj? Vagy akkor tartsál otthon, a szobában disznót (nem törpesertést, hanem rendeset) azzal, hogy az is ugyanolyan, mint a többi állat.

2011. júl. 2. 18:03
 17/33 anonim ***** válasza:

A kutyát és macskát sosem élelmezési célból tartották (legalábbis elsősorban nem, és a legtöbb oeszágban nem).

Mi megértjük, hogy sokan tartanak nyulat és nincs ezzel semmi, mi nem akarjuk a szájukba erőltetni a nyúlpörköltet. Ellenben a kérdező bele akar szólni más dolgába. Ő miért nem érti meg, hogy nincs joga hozzá?

2011. júl. 2. 18:07
 18/33 A kérdező kommentje:
Lehet nincs jogom hozzá, de ha megengeded nem hagyok meghalni két állatkát!Ha nem lenne több kaja a világon akkor megérteném de így nem!Valakit kell hogy érdekeljenek.Tavaly meghalt a kisnyuszim egyik napról a másikra,beteg volt és nem tehettem semmit.Most tehetek és nem adom fel, kitalálok vmit!
2011. júl. 2. 18:18
 19/33 anonim ***** válasza:
Szerintem se add fel! Biztos vagyok benne, hogy meg tudod menteni őket!
2011. júl. 2. 19:17
 20/33 anonim ***** válasza:

De az embereknek ez a "kajája", nem érted? Nem szórakozásból esszük. Nem fűevők vagyunk és bocs ha még nem mérgeznénk magunkat műkajával, bár lehet hogy nemsokára már ott fogunk tartani.

A ragadozóktól nem sajnálod hogy megölik az áldozatukat? Nekünk is enni kell. Ez a természet rendje.

És mi van ha el is viszed őket? Bármikor tudnak újabbakat hozni. Akkor mi lesz?

2011. júl. 2. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!