Ezzel megfürdethetem a tengerimalacomat? (kép lent)
A tengerimalac jellemző viselkedése a tisztálkodás, de félévente egy fürdés mindenképpen jót tesz nekik.
A fürdetést langyos vízzel fürdetjük.A feje semmiképpen se érjen a vízbe. Bármilyen cicasampont használhatunk fürdetésre. Bedörzsöljük finoman az állatot, majd folyó vízzel alaposan kiöblítjük bundájából a habot. Ezután megtörölgetjük egy törülközővel, majd közepes fokozaton hajszárítóval szárazra szárítjuk a malackát. A fürdetés ideje alatt végig ügyeljünk rá, hogy az állat melegben legyen, és ne érje huzat!
Tudom hogy hogy kell megfürdetni,de köszönöm hogy leírtátok.Igen,azt is olvastam hogy cicasamponnal kell,de gondoltam hogy ez is jó lehet.Nem lehűteni szeretném hanem lemosni mert véres szegénykém.(meg elég büdös is.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is kellett már fürdetnem, nagyon vakarózott, én lósampont használtam. :) Nem lett semmi baja és utána látványosan kevesebbet vakarózott.
Azt hozzáteszem, hogy indokolatlanul én sem fürdetem.
természetes élőhelyén sok viz éri
az enyéim szeretnek fürdeni,de langyos vizben megfáznak,olyan meleg vizet engedek,mint magamnak
a sampon...háát,ha nem bolhásak,akkor hagyd,sima viz is lehoz mindent
mitől véres? begyógyult már amije vérzett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!