Merjek állateledelboltban patkányt venni?
Miért ne merhetnél?
Bár lehet ők is csak befogták a kamrában..?! :D
Első patkányom kereskedésből volt, egy albínó hím.
Szerettem, de sosem volt olyan kezes, simogatható, mint az utána lévő 3 másik akit tenyésztőtől vettem.
Láttam már kereskedést ahol tejfölös pohárban voltak egymáson összezsúfolva a patkánybabák.
Amellett, hogy ez szerintem kínzás, soha semmi kapcsolatuk nincs emberrel, így nem szokják meg az érintést.
A tenyésztő ezzel szemben napi szinten foglalkozik az állatokkal, figyel az egészségükre és tenyésztésbe is csak a legjobb állatokat vonja be.
Én egy érdi lánytól vettem 3 patkányt, nagyon kedves, kezes állatok voltak, sosem haraptak agresszívan.
2. vagyok
Személyiségük mellett még az is pozitívum, hogy míg a kereskedésben általában csak albínót tartanak, a tenyésztőnél rengeteg szín-, szőrváltozat kapható, szebbnél-szebbek.
Még mindig a 2. vagyok.
Nekem sem volt a közelben, miskolci vagyok és az érdi tenyésztővel úgy oldottuk meg, hogy egy haverja pont jött a városba, lehozta nekem a patikat, a pénzt meg neki adtam oda.
értem, köszi :)
azért "félek" kicsit az állateledelbolttól mert ahogy írtad félek hogy nem lesz kezes, mert nem hiszem hogy azok az állatok olyan fiatalok ott
Ha tenyésztőtől veszed, akkor elvileg lehet kezes, hiszen ő is foglalkozik velük.
Én 5 hónaposan vettem egy testvérpárt, tehát már nem voltak túl fiatalok és mégis ők voltak a legbújósabbak.
A kereskedésben vett albínóm kisebb volt, meg lehetett fogni, elmászkált a lábamon, de nem volt olyan szelíd, mint a tenyésztői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!