Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Megölik egymást, vagy ez majd...

Megölik egymást, vagy ez majd elmúlik? (tengerimalac ügy)

Figyelt kérdés

Van 3 tengerimalacom:2 fiú ,1 lány

A fiúk eddig ketten együtt laktak és a lány külön ketrecben.

az egyik fiú fajtiszta texel a lány meg fajtiszta sheltie és egy tenyésztőtől úgy tudom, hogy ha két külön fajt pároztatunk akkor lehet h lesz keverék de lesz külön fajtsizta texel és sheltie is.Sokat tudok a t.malikról.

szóval a texelt és a csajt egy ketrecbe raktam és a másik fiú meg egyedül volt .3 hétig együtt volt a szerelmes pár, most meg a lányt vissza raktam a magánketrecbe és a texelt meg a haverjához .a lány tökéletesen elvan.:)....viszont a fiúk mennek egymás után össze-összekapnak és kocogtatják a fogukat egymásnak!!!

Összefognak rendesen verekedni vagy ez a dolog köztük lecsitul???

Köszönöm ha végig olvastad és köszönöm előre a rendes válaszokat!:)SÜRGŐS

2011. jún. 18. 20:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A vemhesség kb. két hónap (70 nap körüli).

Utána sem rakhatod össze őket, mert a folyamatos szaporodás megöli az anyamalcot, előbb-utóbb, és mivel nem erősödik meg, a babák is gyengék lesznek.

Javaslat:

1.) A fajtatiszta fiút ivartalanítsd és mehet a mami mellé (és akkor egy kislány malackát megtarthatsz az alomból)

2.) A keverék fiúmalac mellé tarts meg egy kisfiú malacot ÉS ivartalanítsd a fajtatiszta fiút, aki így mehet a mami mellé

A fiút a lánymalac ellése előtt vedd külön, mert szülést követően fél óra múlva már megint ösztrusza van, és a fiú simán elkapja...

2011. jún. 19. 13:03
 12/12 A kérdező kommentje:

köszi a tippeket!:)

amúgy én is azt mondtam h nem maradhat vele.

2011. jún. 19. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!