Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi a baja a tengerimalackámnak?

Mi a baja a tengerimalackámnak?

Figyelt kérdés

Nah szóval az a helyzet hogy eddig a malacka mindíg meg engedte magát simogatni főleg a hátán és szerette. De szó szerint az egyik napról a másikra már nem engedte. Már 1 éve nálunk van. Mindíg azt csinálja hogy ha meg szeretném simogatni akár csak 1 ujjal elkezd ugrálni , nyikog és befut a házába. De miért?:( Nincs semmilyen betegsége (legjobb tudomásom szerint), rendesen kap enni.

Vajon szerintetek mi lehet a baj? ha kiveszem és az ölembe rakom akkor is. Ha meg szeretném simogatni gyengéden elkezd futkározni hogy kitérjen a kezem, elől, meg ugrálgat és nyökög. Nem hiszem hogy fél mert mondom, régebben nagyon szerette ha simogatják, mindíg meg engedte magát simogatni, most meg szinte sehol. (a feje tetejét még úgy néha néha megengedi).

Vajon miért?:( Veletek történt már ilyen?

2011. máj. 15. 08:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Eddig depressziós volt. Most meg becsavarodott a magánytól...

Lehet, hogy eddig kezes volt, de ettől független dolog az, hogy nem szabad eltekintened attól, hogy a kis malackádnak milyen igényei vannak.

2011. máj. 15. 19:03
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem volt depressziós. Mindíg örült nekünk, ugrált, anyukámat is nagyon szereti. Minden nap foglalkozok vele. Az állatorvos (akihez egyszer régebben elvittük) is azt mondta hogy az ő lányának is csak 1 tengerimalaca volt, 7 évig élt és abszolúte semmi baja nem volt. Mellesleg jól ismerjük az állatorvost, nem hazudna ilyet.

"becsavarodott"....ugyan...mindíg odajön ha hívom, csak megsimogatni nem engedi magát, nem tudom miért :S

2011. máj. 15. 19:25
 13/24 anonim ***** válasza:

Előző válaszadó vagyok. Hidd el, nem a rosszindulat szólt belőlem, én is tengerimalacos vagyok. Egy malac nem malac... neki fajtatárs kell, kommunikáció, és Te nem tudod ezt pótolni neki. Persze, jól érzi magát, de nem tudod, akkor milyen jól érzi magát, ha van egy kispajtása is (persze lehetőleg azonos nemű).

Valamitől félős lett. Nem változott valami a szobádban? Ketrecben van, vagy terráriumban? Van benn kisház, bújó, stb.?

Egyébként mivel zsákmányállat, rejtegeti a betegségét. Szóval akár betegség is lehet vagy fájdalom.

Az állatorvosotok pedig sajna, de nem ért a kisrágcsálókhoz, úgy tűnik.

2011. máj. 15. 19:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Terráriumban van, és van egy háza is, bár ott csak a dolgát végzi. Amúgy még1-et nem tudok mellé szerezni mert édesanyám nem szeretené de megértem mert nem is fér el. ez a terrárium ugyan nagy, 1 malackának tökéletes de 2-nek már kissé kicsi. Én szeretnék mellé egy társat, de sajnos ez nem lehetséges. Nem változott semmi a szobámban, a malacka is ugyan ott van ahol eddig.
2011. máj. 15. 19:55
 15/24 anonim ***** válasza:

Rendben. Nem kérdezem meg, mekkora a terrárium, mert majdnem mindegy is, hiszen az nem malacnak való lakhely.

Majd a többiek.

2011. máj. 15. 20:00
 16/24 A kérdező kommentje:
miért nem? Rengetegen tartják terráriumba.
2011. máj. 15. 20:01
 17/24 A kérdező kommentje:
jah és rendszeresen gyakran tisztítjuk
2011. máj. 15. 20:01
 18/24 anonim ***** válasza:

Nem a takarítás a lényeg, a ketrecet is gyakran takarítanád. A malac nem hallja annyira a környezetét, nincs nagy interakció, nem hall és nem lát ki belőle annyira. Emellett a szagok megszorulnak odabenn (könnyen belátható, hiszen nincs rácsozat, amin átszellőzne), és ez is ártalmas lehet a malacra. Persze, gyakran takarítod, de bepisil a házába, aztán ott ül benn és ennyi.

Üveg + forgi kombón könnyebben fel is fázhat.

Szóval nem terrárium az ideális, na.

2011. máj. 15. 20:08
 19/24 anonim ***** válasza:

bocsi hogy ezt megkérdezem DE MEKKORA AZ A TERRÁRIUM??

ha egy nagyon picit is olvasnál mielőtt beszerzel magadnak egy állatkát akkor most nem lennének problémáid se, csak úgy elmondanám hogy a tengerimalacok 5-10 fős CSAPATOKBAN élnek kell nekik fajtárs a kommonikáláshoz az eggyüttléthez

és a vaterán vagy más apróhirdetéses oldalon biztos találst 80-as vagy mégjobb 100-as ketrecet (ha olcsón szeretnéd megúszni)

ja és légyszi fényképezd le a terráriumor a malackával

nagyon köszi

amúgy én is malacos vagyok 7 tengerimalackám van (6 nőstény. 1 hím)

2011. máj. 15. 20:27
 20/24 A kérdező kommentje:

szélesség 60

hosszúság 100

magasság 60

2011. máj. 15. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!