S. O. S. Mit kell most tennem? (mongol futóegér)
Ha ez a nőstény első alomja, akkor 1-2 napig idegesen fog viselkedni. Nálunk mindenkit meg akart harapni akkor is, amikor kaját adtunk. De hagyd, had vigye ide-oda a kicsiket.
A hímtől válaszd szét őket mindenképpen. Nálam néhány órát még együtt voltak, de látszott, hogy a hím zavarja a nőstényt és piszkálja a piciket is. Amilyen gyorsan tudtam, szétválasztottam őket.
Arra ügyelj, hogy amíg a kicsik csak ismerkednek a hellyel, addig ne változtass semmit a ketrecükben. Tehát ne tedd másik helyre mondjuk a házat, mert attól a kicsik "megzavarodnak", és a ház régi helyére fekszenek le a forgácsba. Sajnos nekem volt ilyen gondom velük..
Ami nagyon jól jöhet majd később, az egy papírguriga (wc papírénál nagyobb/hosszabb). Ha berakod nekik még most, akkor azt megszokják, és ha nőnek, akkor nagyon nagy biztonságérzetet ad majd nekik. Ez tényleg nagyon jól bevált nálunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!