Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Sünit találtam Mit tegyek?

Sünit találtam Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most találtam egy sünit a kertünkben. Arra lettem figyelmes, hogy a kutyáim nagyon ugatnak és ásnak, megnéztem és a földből kiástak egy jó nagy sünit. Nem tudom mit csináljak vele, nem is tudom hogy él e. Össze van gömbölyödve és csupa sár, én nem láttam megmozdulni sem. Mit csináljak vele? Most egy nagy kosárba tettem köré, felé fenyőágakat.
2009. márc. 4. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy idő után kigömbölyödik és látod, hogy egészséges, akkor engedd vissza. Ha megsérült, akkor orvoshoz kéne vinni.

Tehetsz elé kis langyos tejet, nyers tojást.

Óvatosan bánj vele, a legtöbb sün bolhával, atkával fertőzött.

2009. márc. 4. 10:56
 2/8 anonim válasza:
100%
Szerintem a süni téli álmát aludta, tedd vissza ahol találtad ,mert le van dermedve a szervezete, ne vidd melegre, és tedd vissza ahol találtad, takard le szalmával és levelekkel és kerítsd el a kutyáktól! a legjobb esetleg ha megkérdezed az állatorvost, hogy mi a teendő ilyenkor!
2009. márc. 4. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Mi egyszer kissüniket találtunk (3-at). Anyjukat elütötte az autó. Tejet adtunk neki, bogarakat fogtunk meg minden, de 2 meghalt pedig nem voltak már olyan kicsik. A 3.-at elengedtük. Szerintem ne ugyanoda tedd vissza, mert a kutyák máskor is bánthatják. Esetleg add el egy hozzáértőnek (valaki 30 ezret fizet érte) vagy vidd egy nyugodt helyre pl. erdőbe. Ott talán megmarad.
2009. márc. 4. 14:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Még téli álmot alszik,hagyni kell majd felébred idővel.
2009. márc. 4. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

Persze! Pénzért eladni!! Ehhez van eszed, meg tejet adni egy sünnek...csoda ha elpusztultak...

Mennyi idióta pénzéhes ember van...

2009. márc. 4. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen tejet lehet adni neki!

Mi is találtunk és behoztam a lakásban 10 perc telt el és már evett-ivott.

Eladni?? Aztán meg megeszik...

2009. márc. 4. 16:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. márc. 4. 17:22
 8/8 anonim ***** válasza:

na első sorban.

a sünnek a tej mint a macskának hasmenést okoz, nem jó.

a kicsi sünök macska vagy kutyatápszeren 100%osan felnevelhetők. a felnőtt sün macskakaján elél egy darabon, de rovarokat, gilisztákat, és ritká gyümölcsöt is eszik.

A hazánkban vadon megtalálható Keleti-sün pedig VÉDETT állat, fogságban tartani, eladni, megvenni bűncselekmény.

persze mindez más akkor, ha meggyógyítod, vagy felneveled,és amint lehet vissza engeded.

az a 30 000 amit sünért kiadnak azok a törpe sünik, domesztikáltak. farkast sem lehet tartani attól még hogy kutyád van. kb annyira is különbözik a két állat.

a sünik még alszanak, de gyanítom felébredt a kutyák miatt. akárhova teszed nem fog ott elaludni, mert nem érzi biztonságban magát, újat fog készíteni. ezért adj neki valami ennivalót ha igényli, és engedd el.

2009. márc. 5. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!